Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Περιβαλλοντική δράση από το ∆ηµοτικό Σχολείο Βρυσών

Το ∆ηµοτικό Σχολείο Βρυσών, στα πλαίσια του προγράµµατος της WWF «Adopt a Beach- Υιοθετήστε µια παραλία», το οποίο υλοποιεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, πραγµατοποίησε την Παρασκευή 19/04/2024, τη δεύτερη επίσκεψή του στην υιοθετηµένη παραλία του, µε στόχο τη συλλογή απορριµµάτων (η πρώτη έγινε στα τέλη του περασµένου Σεπτέµβρη).
Το σχολείο υιοθέτησε τον Σεπτέµβριο του 2023, τετρακόσια τετραγωνικά µέτρα παραλίας ανατολικά της Γεωργιούπολης (τοποθεσία «Περαστικός»), την οποία επισκέπτονται πολλοί µαθητές/τριες µε τις οικογένειές τους τα καλοκαίρια και πλέον την φροντίζει οργανωµένα δύο φορές τον χρόνο.
Σκοπός του συγκεκριµένου προγράµµατος, αναφέρει η υπεύθυνη εκπαιδευτικός (Αγγλικής Γλώσσας), Γεωργία Κούβαρη, είναι «η συλλογή ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων σχετικά µε την παράκτια και πλαστική ρύπανση των ακτών και η σταδιακή υιοθέτηση καλών πρακτικών συνυφασµένες µε την καλλιέργεια και ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης».
Επίσης, εκτός από την ευαισθητοποίηση σε θέµατα προστασίας του περιβάλλοντος, «οι µαθητές/τριες µαθαίνουν να δρουν ως ερευνητές, καταµετρώντας, κωδικοποιώντας και καταγράφοντας τα απορρίµµατα της παραλίας σε ειδική βάση δεδοµένων».
ΤΑ… ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Όσον αφορά στη δράση της Παρασκευής, τα παιδιά των Ε’ και ΣΤ΄ τάξεων, µε ιδιαίτερο ζήλο, ως άλλοι επιστήµονες, συγκέντρωσαν πάνω από σαράντα κιλά απορρίµµατα (!!!), κάνοντας ταυτόχρονα καταγραφή και κωδικοποίηση.
Ωστόσο ορισµένα από τα αντικείµενα που προξένησαν ιδιαίτερη εντύπωση στους µικρούς ερευνητές και που δεν είχαν καταγραφεί στην προηγούµενη έρευνα του Σεπτεµβρίου ήταν: υαλοκαθαριστήρας αυτοκινήτου, λάστιχο ποτίσµατος, κοντάρι σκούπας, τρία γυάλινα τασάκια, τσουβάλια και δύο µπιτόνια πλαστικά!
Στα συνήθη απορρίµµατα συγκαταλέγονται τα αποτσίγαρα, τα πλαστικά µπουκάλια νερού, τα καπάκια των µπουκαλιών, πλαστικά και χάρτινα ποτήρια, πλαστικές σακούλες, πλαστικά καλαµάκια, κοµµάτια από δίχτυα κλπ.
Αξίζει να σηµειωθεί πως το συγκεκριµένο κοµµάτι της παραλίας δεν εντάσσεται
στις οργανωµένες πλαζ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα