Μουσείο Τυπογραφείας

H “Ανυπόταχτη Κρήτη” για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι Πεδιάδος

anipotaxth_1Την αντίθεσή της στην εγκατάσταση του αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος εκφράζει μέσω σχετικής ανακοίνωσης η “Ανυπόταχτη Κρήτη”.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση «συνολικά, η κατασκευή του αεροδρομίου αυτού θα αλλάξει ριζικά το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής. Η αγροτική παραγωγή θα παρακμάσει, η ηχορύπανση θα είναι τεράστια, πολλοί κάτοικοι της περιοχής θα χάσουν τη δουλειά τους και πηγές εισοδήματός τους και θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στα ήδη κορεσμένα αστικά κέντρα της Κρήτης. Το παραμύθι της ανάπτυξης καταρρέει μπροστά στα παραπάνω και στις επιπτώσεις που σε βάθος χρόνου θα επιφέρει η εν λόγω επένδυση. Οι 1.000 κατά την κατασκευή και 500 κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου, χαμηλόμισθες και ευέλικτες, θέσεις εργασίας είναι το δόλωμα και η θλιβερή κατακλείδα της εκμετάλλευσης, που θέλει ακόρεστα να εντείνει το κεφάλαιο στη νήσο. Ενδεικτικό, επίσης, για τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας, που φαίνεται ότι τελικά θα επιβληθούν στους εργαζόμενους, είναι ότι το κόστος κατασκευής του αεροδρομίου, ενώ αρχικά από το Υπουργείο Υποδομών υπολογιζόταν στα 850εκ. ευρώ, τελικά θα κυμαίνεται γύρω στα 480εκ. ευρώ, επειδή, όπως απροκάλυπτα η κοινοπραξία παραθέτει, κατάθεσε μελέτη με τιμές κρίσης.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.