Μουσείο Τυπογραφείας

Εθελοντικός καθαρισμός στον Βλητέ από σπουδαστές της Α.Ε.Ν.

«Η θάλασσα δεν είναι μόνο ο χώρος εργασίας μας, αλλά το ίδιο μας το σπίτι» είπαν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χανίων που χθες το πρωί προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας του Βλητέ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσουν ένα μήνυμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι σπουδαστές από κοινού με τους εκπαιδευτικούς τους περιηγήθηκαν την παραλία μαζεύοντας κάθε είδους σκουπίδι, ενώ η πρωτοβουλία τους συγκέντρωσε πολύ θετικά σχόλια από τους πολλούς θαμώνες της παραλίας.

«Η παραλία αυτή πρέπει να είναι καθαρή και την αισθανόμαστε σαν μέρος της σχολή μας. Πρέπει και εμείς ως αυριανοί καπετάνιοι να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα περιβάλλοντος γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα» είπε ο σπουδαστής Μάριος Χατζηδάκης.

«Εμείς που ζούμε στη θάλασσα θα πρέπει να είμαστε παραπάνω ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος. Για αυτό και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες θα φέρουμε και ειδικούς σε θέματα περιβάλλοντος από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΕΛΚΕΘΕ να μιλήσουν στους σπουδαστές προκειμένου να αντιληφθούν τι σημαίνει κλιματική αλλαγή» είπε ο καθηγητής της σχολής πλοιάρχων κ. Γιώργος Μαράκης, ενώ η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαρία Κουτίβα επισήμανε πως «θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους σπουδαστές μας αλλά και όλους τους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος. Η θάλασσα είναι κομμάτι του σπιτιού αλλά και της ίδια μας της ψυχής. Η ακαδημία θέλε να πρωταγωνιστεί σε κάθε περιβαλλοντική δράση. »

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.