Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ωριμο το έργο επέκτασης του αεροδρομίου

´Ωριμο´ χαρακτηρίζει ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων. Παράλληλα, αναφέρει ότι, παρά τα απρόβλεπτα προβλήματα, το βασικό χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του έργου εντός του Σεπτεμβρίου τηρείται.
Τα παραπάνω επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Ειδικότερα, γνωστοποιεί ότι «μετά από σχετικό ερώτημα του αντιπεριφερειάρχη Χανίων προς τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης μελετών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου που αφορά την επέκταση του αερολιμένα Χανίων, άμεση ήταν η απάντηση του γενικού γραμματέα κ. Τσιόκα, ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι έχουν ολοκληρωθεί οι τεχνικές μελέτες από την Υ.Π.Α., έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα και έχουν υποβληθεί στην Ε.Υ.Δ.Ε. Υφίσταται περιβαλλοντική αδειοδότηση συνεπώς το έργο έχει καταστεί ώριμο.
Η μελέτη κόστους – οφέλους έχει ανατεθεί σε σύμβουλο – μελετητή και βρίσκεται στο στάδιο εκπόνησης, προκειμένου να υποβληθεί στην συνέχεια ο σχετικός φάκελος μεγάλου έργου για χρηματοδοτική ενίσχυση από την Ε.Ε. Η καθυστέρηση στη μελέτη κόστους – οφέλους οφείλεται στο γεγονός ότι ο σχετικός διαγωνισμός απέβη άγονος και αναγκαστικά έπρεπε να επαναληφθεί νέος κύκλος για την ανάθεση της σχετικής μελέτης. Με βάση τα δεδομένα η μελέτη θα ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου 2011 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η υποβολή φακέλου μεγάλου έργου για έγκριση στην Ε.Ε.
Τέλος, αναφέρει ότι παρά τα απρόβλεπτα προβλήματα το βασικό χρονοδιάγραμμα για την προκήρυξη του έργου εντός του Σεπτεμβρίου τηρείται», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα