Μουσείο Τυπογραφείας

Οι αόρατοι συγκάτοικοι που απειλούν την υγεία μας

Αθήνα
Σε κρυφό εχθρό της ανθρώπινης υγείας εξελίσσεται η ρύπανση σε σπίτια, Νοσοκομεία, σχολεία και εργασιακούς χώρους καθώς επηρεάζεται άμεσα από την ποιότητα του εξωτερικού αέρα που εισέρχεται στον χώρο που ζούμε και δουλεύουμε, αλλά κυρίως από την εσωτερική παραγωγή ρύπων που οι ίδιοι προκαλούμε.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι βασικοί ρύποι που βρίσκονται στο εσωτερικό των κτηρίων είναι: Το μονοξείδιο του άνθρακα, οι οργανικές πτητικές ενώσεις, το διοξείδιο του αζώτου, το όζον, τα αιωρούμενα σωματίδια και το διοξείδιο του θείου.
Στις αστικές περιοχές οι κύριοι ρυπαντές είναι η κυκλοφορία των οχημάτων, η βιομηχανία και η θέρμανση. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της Real planet,η ποιότητα του εσωτερικού αέρα, επηρεάζεται και από την εσωτερική παραγωγή ρύπων, τα δομικά υλικά, τα χρώματα, τα έπιπλα, μοκέτες, φωτοτυπικά και από τις δραστηριότητες των ανθρώπων στους εσωτερικούς χώρους (χρήση κουζίνας αερίου, μαγείρεμα, καθαρισμός του χώρου, κάπνισμα).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.