Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

´Ο αγώνας των εργαζομένων αποτελεί τη μόνη ελπίδα για την απόκρουση και ακύρωση αυτών των πολιτικών´. Αυτό επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, σε κοινή ανακοίνωσή τους, με αφορμή τη 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιουνίου, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων (ΕΚΧ) και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ).
Παράλληλα, καλούν όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και να δώσουν δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους το EKX και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζουν «άδικα, σκληρά και αντεργατικά» τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, η Ε.Ε., και το Δ.Ν.Τ., καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση και τονίζουν μεταξύ άλλων: «Ολοι μαζί να βροντοφωνάξουμε και πάλι την απόφασή μας για έναν συνεχή αγώνα που θα βάλει φρένο στα εξωφρενικά σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας, για να δείξουμε σε όλους αυτούς ότι η εξαθλίωση και η φτώχεια δεν θα είναι το μέλλον μας. Ο αγώνας των εργαζομένων αποτελεί τη μόνη ελπίδα για την απόκρουση και ακύρωση αυτών των πολιτικών. Είναι η ώρα να πυκνώσουμε τις γραμμές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και να συναντηθούμε όλοι μαζί στους δρόμους για τον κοινό αγώνα. Τα περιθώρια ανοχής και αντοχής του λαού έχουν εξαντληθεί προ πολλού».
Συνεχίζοντας το ΕΚΧ και το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζουν πως «όλοι μαζί ενωμένοι με συνεχή αγώνα μπορούμε να προστατεύσουμε τις κοινωνικές μας κατακτήσεις, το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας», ενώ επισημαίνουν ακόμα: «Ο κάθε εργαζόμενος, όλος  ο λαός, έχει καθήκον να σηκωθεί από τον καναπέ που τον είχαν ´παρκάρει´ εφησυχασμένο τόσα χρόνια. Μπροστά σ’ αυτήν τη σκληρότητα των μέτρων, κανείς δεν δικαιούται να μένει αμέτοχος και απαθής. Ολοι στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση για να τους δείξουμε τη δύναμή μας, που είναι η μόνη που μπορεί να φρενάρει τα εφιαλτικά σχέδια που ετοιμάζονται να ψηφίσουν σε βάρος μας και εναντίον της πατρίδας μας».  

Η ΟΕΒΕ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς απευθύνει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ Ν. Χανίων) τονίζοντας σχετικά: «Και ο τελευταίος επιχειρηματίας γνωρίζει ότι ο εγκλωβισμός στο δόκανο τοκογλύφων και εκβιαστών οδηγεί μοιραία στην οικονομική χρεοκοπία. Και ο τελευταίος επαγγελματίας, έμπορος και βιοτέχνης καταλαβαίνει ότι με τα αλλεπάλληλα χαράτσια στις μικρές επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, με τη συνεχή μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων και συνταξιούχων οδηγούνται αργά ή γρήγορα στο κλείσιμο. Και ο τελευταίος πολίτης νοιώθει ή διαισθάνεται το τσουνάμι της ανεργίας, των απολύσεων και των λουκέτων που οδηγούν στην κοινωνική χρεοκοπία. Το εκβιαστικό δίλημμα ακαριαίος θάνατος ή αργός θάνατος που εκπορεύεται από τους ηγετικούς κύκλους της Ε.Ε. και της τρόικας και μεταφέρει στον ελληνικό λαό η κυβέρνηση με το νέο μνημόνιο και τα νέα αλλοπρόσαλλα μέτρα πρέπει να απαντηθεί με ένα ηχηρό όχι».
Καταλήγοντας η ΟΕΒΕ υπογραμμίζει: «Ολοι μαζί, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, νέοι και νέες διεκδικούμε:
– Να σταματήσει ο αδιέξοδος κατήφορος των μνημονίων και των αλλεπάλληλων αντικοινωνικών μέτρων.
– Ριζικό επαναπροσδιορισμό της διαχείρισης της κρίσης χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για μια Ευρώπη των λαών και όχι των τραπεζικών.
– Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας με βασικούς μοχλούς, την αύξηση των δημόσιων επενδύσεων και την ενίσχυση του ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οχι στην εκποίηση στρατηγικής σημασίας δημόσιων επιχειρήσεων.
– Δίκαιο φορολογικό σύστημα με πάταξη της φοροδιαφυγής. Φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων (τραπεζών, ιδιωτών και μονοπωλιακών επιχειρήσεων) και όχι φοροεπιδρομή στα χαμηλά εισοδήματα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Συμμετοχή στην απεργία
Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι του καταστήματος κράτησης Χανίων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιούνται:
– Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.
– Επισκεπτήρια συγγενών και
– Επισκεπτήρια συνηγόρων κρατουμένων.
Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις Αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κρατήσεώς τους, Δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά Ιδρύματα καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες θα γίνονται κανονικά. Για τον λόγο αυτό -σημειώνεται στην ανακοίνωση- ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα