Μουσείο Τυπογραφείας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ:

Τη μνήμη του Σαλή Χελιδωνάκη θέλουν να τιμήσουν κάτοικοι και φίλοι της παλιάς πόλης, οι οποίοι, με επιστολή τους προς την Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου Χανίων, ζήτησαν να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης μας και κατά προτίμηση στην 1η πάροδο Θεοτοκοπούλου όπου και έζησε.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν εξήντα ένας κάτοικοι και φίλοι της παλιάς πόλης αναφέρεται:
´Οι υπογράφοντες, κάτοικοι και φίλοι της παλιάς πόλης, έχοντας γνώση (πολλοί από εμάς και προσωπική) του κοινωνικού έργου, της προσφοράς και του υπέροχου χαρακτήρα, του αξέχαστου, αλλά κάπως αδικημένου συμπολίτη μας, Σαλή Χελιδωνάκη, που έφυγε το 1967, σας προτείνουμε και ταυτόχρονα κάνουμε έκκληση, να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης μας και κατά προτίμηση στην 1η πάροδο Θεοτοκοπούλου όπου και έζησε´.
´Το προτείνουμε αυτό´, συνεχίζει η επιστολή, ´ως αναγνώριση του έργου του και για να αποδείξουμε ότι μια κοινωνία, ιδίως όταν είναι τόσο δεμένη όσο η δική μας -και ιδιαίτερα στη σημερινή κρίση- δεν ξεχνά αυτούς που από το ελάχιστο υστέρημά τους και χωρίς υστεροβουλία άσκησαν κοινωνικό έργο, όπως ο φτωχός λεμβούχος Σαλής Χελιδωνάκης´.
´Ως επεξήγηση´, κλείνει η επιστολή, ´κάτω από το όνομα «Σαλής Χελιδωνάκης» θα σας προτείναμε να γραφτεί «φιλάνθρωπος λεμβούχος»´. Ακολουθούν 61 υπογραφές.

2 Σχόλια

  • [Georgios Koinas] ~ ~ ~ Απάντηση

    Θα ήθελα και \”γω να συνυπογράψω την πρωτοβουλία των συμπολιτών μου έστω και συμβολικά μέσω της ηλεκτρονικής σελιδάς των ΧΝ. Γιώργος Κοϊνάς.

  • [Μιχάλης Περράκης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Προσυπογράφω !! Τον έζησα…. τον θυμάμαι….. τον αγαπώ ! Ας μείνει …..΅ο τρόπος της ζωής του΅ υποθήκη στους επόμενους Χανιώτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.