Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ:

Τη μνήμη του Σαλή Χελιδωνάκη θέλουν να τιμήσουν κάτοικοι και φίλοι της παλιάς πόλης, οι οποίοι, με επιστολή τους προς την Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου Χανίων, ζήτησαν να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης μας και κατά προτίμηση στην 1η πάροδο Θεοτοκοπούλου όπου και έζησε.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν εξήντα ένας κάτοικοι και φίλοι της παλιάς πόλης αναφέρεται:
´Οι υπογράφοντες, κάτοικοι και φίλοι της παλιάς πόλης, έχοντας γνώση (πολλοί από εμάς και προσωπική) του κοινωνικού έργου, της προσφοράς και του υπέροχου χαρακτήρα, του αξέχαστου, αλλά κάπως αδικημένου συμπολίτη μας, Σαλή Χελιδωνάκη, που έφυγε το 1967, σας προτείνουμε και ταυτόχρονα κάνουμε έκκληση, να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης μας και κατά προτίμηση στην 1η πάροδο Θεοτοκοπούλου όπου και έζησε´.
´Το προτείνουμε αυτό´, συνεχίζει η επιστολή, ´ως αναγνώριση του έργου του και για να αποδείξουμε ότι μια κοινωνία, ιδίως όταν είναι τόσο δεμένη όσο η δική μας -και ιδιαίτερα στη σημερινή κρίση- δεν ξεχνά αυτούς που από το ελάχιστο υστέρημά τους και χωρίς υστεροβουλία άσκησαν κοινωνικό έργο, όπως ο φτωχός λεμβούχος Σαλής Χελιδωνάκης´.
´Ως επεξήγηση´, κλείνει η επιστολή, ´κάτω από το όνομα «Σαλής Χελιδωνάκης» θα σας προτείναμε να γραφτεί «φιλάνθρωπος λεμβούχος»´. Ακολουθούν 61 υπογραφές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Θα ήθελα και \”γω να συνυπογράψω την πρωτοβουλία των συμπολιτών μου έστω και συμβολικά μέσω της ηλεκτρονικής σελιδάς των ΧΝ. Γιώργος Κοϊνάς.

  2. Προσυπογράφω !! Τον έζησα…. τον θυμάμαι….. τον αγαπώ ! Ας μείνει …..΅ο τρόπος της ζωής του΅ υποθήκη στους επόμενους Χανιώτες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα