Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα Χανιά γέμισαν ποδήλατα

Ενα εντυπωσιακό ´φίδι´ από 700 περίπου ποδήλατα επεφύλασσε για φινάλε το προχθεσινό παιχνίδι ´Φεγγάρι στη Ρόδα´, στο οποίο η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Εκατοντάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας είχαν συγκεντρωθεί αρκετή ώρα πριν από την έναρξη στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς δηλώνοντας συμμετοχή στο τέταρτο επεισόδιο του παιχνιδιού που έφερε τον κωδικό τίτλο Post Office.
Κάποιοι ήταν μασκαρεμένοι, όπως είχε ζητηθεί από τους «Ποδηλάτρεις» και κάποιοι άλλοι όχι, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία μικρών παιδιών που συνοδεύονταν από τους γονείς τους.   
Το παιχνίδι ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 με τους ποδηλάτες, λαμβάνοντας οδηγίες από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Δίκτυο 91,5, Κρήτη FM 101.5, d-code 96,2, να κυνηγούν ανελέητα τους «δασκάλους» που μοίραζαν γράμματα, ενώ ταυτόχρονα οι παίχτες πρωταγωνιστούσαν σε πρωτότυπες κινηματογραφικές στιγμές.
Η αυλαία για το φετινό «Φεγγάρι στη Ρόδα» έπεσε γύρω στις 1.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, με 700 περίπου ποδήλατα να σχηματίζουν έναν «όφι» (αποκωδικοποίηση του «office») διατρέχοντας την παλιά πόλη από την Πύλη της Αμμου μέχρι τη Δυτική Τάφρο.
Εκεί, αφού πέρασαν από ένα άσπρο φωτεινό πανί δημιουργώντας ένα εμφάνταστο θέατρο σκιών, στο τέλος αποκαλύφθηκε το «ποδηλαtree», δηλαδή το δέντρο των ποδηλατών, το φύλλωμα του οποίου είχε γράμματα από το παιχνίδι, με υπογραφές και μηνύματα υπέρ του ποδηλάτου. 
Οπως ανέφεραν οι διοργανωτές του παιχνιδιού, το δέντρο, που αποτελεί μια μεγάλη ξύλινη κατασκευή, πρόκειται να «φυτευτεί» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Δημαρχείο Χανίων με σκοπό να «ριζώσει» στη συνείδηση όλων των Χανιωτών το πάγιο αίτημα για την υιοθέτηση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι -όπως ανέφεραν οι διοργανωτές- η νέα Δημοτική Αρχή βλέπει με καλή διάθεση τα αιτήματα των ποδηλατών, ενώ για τη πραγματοποίηση του παιχνιδιού θετική ήταν η συμβολή τόσο της Αρχαιολογίας όσο και της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
Πρωταγωνιστές, πάντως, για μια ακόμα φορά αναδείχθηκαν οι άνθρωποι που βοήθησαν εθελοντικά να διοργανωθεί το 4ο «Φεγγάρι στη Ρόδα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα