Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οχι αεροπλανοφόρα στη Βάση της Σούδας

Την έντονη αντίδραση της Επιτροπής Κατά των Βάσεων προκαλεί ο κατάπλους στο λιμάνι της Σούδας του γαλλικού αεροπλανοφόρου ´Charles de Gaulle´.
Οπως καταγγέλει η Επιτροπή, το αεροπλανοφόρο κατέπλευσε ´προκειμένου να ξεκουραστεί το πλήρωμα του μετά «τους ανθρωπιστικούς»  βομβαρδισμούς ενάντια στον λαό της Λιβύης. Είναι το αεροπλανοφόρο που καταγγέλθηκε από τον βρετανικό Τύπο ότι αδιαφόρησε για ένα πλοιάριο με μετανάστες, από τους οποίους πέθαναν οι περισσότεροι´.
Και συνεχίζει: ´Καταλήφθηκε, λοιπόν, ξανά η πόλη μας απ’ τους ράμπο (Γάλλους αυτή τη φορά), ενώ καθημερινά οι αμερικανονατοϊκές   Βάσεις στο Ακρωτήρι και στη Σούδα σπέρνουν τον θάνατο και τον όλεθρο. Ο τόπος μας έγινε πάλι ορμητήριο πολέμου, στο όνομα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Αγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί και διάφοροι «πρόθυμοι» συμμετέχουν στη μάχη του ελέγχου και αποικιοποίησης της Λιβύης, την οποία ονόμασαν «απελευθέρωση  του λιβυκού λαού»´.
Ακόμα υποστηρίζει μεταξύ άλλων:
´Η πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας εμπλέκει τη χώρα και τον λαό στους επικίνδυνους δρόμους  των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Αυτοί που σήμερα βομβαρδίζουν τον λαό της Λιβύης κατέστρεψαν το Ιράκ και δολοφόνησαν εκατοντάδες χιλιάδες, όπως και στο Αφγανιστάν, και έσπρωξαν στην προσφυγιά χιλιάδες ανθρώπους´.
Καταλήγοντας σημειώνει, μεταξύ άλλων:
´Ο ελλιμενισμός των πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων, οι αμέτρητες πτήσεις των μαχητικών ή άλλων στρατιωτικών αεροπλάνων εγκυμονούν και άμεσους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, αφού είναι γνωστό ότι εκπέμπουν πολύ τοξικά καυσαέρια και κανείς δεν εγγυάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας απ’ το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο .
Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο οι αγώνες ενάντια στην πολιτική της φτώχειας της ανεργίας και της καταστολής να δεθούν με την πάλη για το διώξιμο των Βάσεων του θανάτου, για να μη χρησιμοποιείται ο τόπος μας σαν ορμητήριο πολέμου. Οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές που μας επιβάλλουν τα μνημόνια, σφίγγουν όλο και πιο πολύ τις αλυσίδες και σέρνουν τη χώρα στις συμπληγάδες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα