Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος ο καθηγητής Νικόλαος Ματσατσίνης

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών (Ε.Ε.Ε.Ε.) για τη διετία 2011 – 2013 εκλέχτηκε, κατά τις πρόσφατες εκλογές, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νικόλαος Ματσατσίνης.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ´η Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών (Ε.Ε.Ε.Ε.) ιδρύθηκε το 1963 και είναι μέλος της Association of European Operational Research Societies (EURO) και της International Federation of Operational Research Societies (IFORS). Από το 1984 λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και το Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης της Ε.Ε.Ε.Ε..
Τα μέλη της Ε.Ε.Ε.Ε. σήμερα φτάνουν τα 750. Από αυτά τα 500 είναι τακτικά, ενώ τα 250 έκτακτα. Αυτό το ανθρώπινο δυναμικό -τα μέλη- αποτελούν το σημαντικότερο στοιχείο του «ενεργητικού» της, το ανεκτίμητο κεφάλαιό της. Ο αριθμός των μελών την κατατάσσει 5η σε μέγεθος ανάμεσα στις χώρες – μέλη της IFORS (της διεθνούς ένωσης των εθνικών εταιρειών επιχειρησιακής έρευνας με 41 χώρες – μέλη, στην οποία η Ε.Ε.Ε.Ε. είναι μέλος από το 1966).
Η εταιρεία προωθεί και προβάλλει την Επιχειρησιακή Έρευνα/Επιστημονικό Management ως εργαλείο λήψης ορθολογικών και τεκμηριωμένων αποφάσεων. Στα πενήντα περίπου χρόνια που πέρασαν, η Ε.Ε.Ε.Ε. εξελίχθηκε σε επιστημονικό σωματείο με σημαντικότατη παρουσία στην επιστημονική και οικονομική ζωή της χώρας, με εκατοντάδες μέλη που διακρίνονται για τη θεωρητική κατάρτιση, την επιχειρησιακή προσφορά και τον επαγγελματισμό τους.
Τα μέλη της είναι κυρίως μηχανικοί, μαθηματικοί, φυσικοί, οικονομολόγοι, κ.ά. Πάνω από το 60% των μελών έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Έρευνα – Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ το 25% κατέχει και διδακτορικό δίπλωμα.
Πολλά μέλη της εταιρείας είναι καθηγητές σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού. Με το διδακτικό και ερευνητικό τους έργο συμβάλλουν ενεργά στην καθιέρωση της Επιχειρησιακής Έρευνας, ως εργαλείου επίλυσης προβλημάτων management´.
Ακόμα σημειώνεται ότι ´η αναγνώριση του σημαντικού έργου που έχουν προσφέρει οι Επιχειρησιακοί Ερευνητές αποδεικνύεται και από το ότι πολλά μέλη της εταιρείας σήμερα είναι ανώτατα και ανώτερα στελέχη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ενώ αρκετά μέλη της εταιρείας έχουν κατ? επανάληψη αναλάβει ανώτατες διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.
Συλλαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών μας, η Ε.Ε.Ε.Ε. θέτει ως στόχο της να συμμετάσχει και να συμβάλει ουσιαστικά στην πραγμάτωση ενός νέου οράματος για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και των οργανισμών´.
Το αμέσως επόμενο διάστημα η Ε.Ε.Ε.Ε. διοργανώνει:
? Το 1ο Εθνικό Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι Πειραιά, από 24 – 26 Ιουνίου 2011 με θέμα: «Εφαρμογές των Μαθηματικών στη Διοίκηση, στην Οικονομία, την Παραγωγή και στην Εκπαίδευση» (http://eme?eeee.teipir.gr). 
? Το 1st International Symposium and 10th Balkan Conference on Operational Research, Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης της Ελληνικής Εταιρείας Επιχειρησιακών Ερευνών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2011.
? Την 7η συνάντηση Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα