Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόωρες εκλογές ?βλέπουν? στη ΝΔ

Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι η ΝΔ, όπως τόνισε χθες από τα Χανιά ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος. Παράλληλα, χαρακτήρισε ´χαμένη´ την ψήφο στο κόμμα της κας Ντόρας Μπακογιάννη.
Ο  κ. Χαρακόπουλος επισκέφθηκε το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου και ξεναγήθηκε, ενώ στη συνέχεια έδωσε το ´παρών´ στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, με την ευκαιρία της 114ης επετείου του βομβαρδισμού του Επαναστατικού Στρατοπέδου του Ακρωτηρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ακρωτήρι.
«Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός φλερτάρει με την ιδέα να δραπετεύσει από την περιπέτεια, στην οποία με εγκληματικά λάθη έβαλε τη χώρα. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να δώσει νικηφόρα τον αγώνα», σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν ο σχεδιασμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Ο ίδιος ανέφερε πως «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ βρίσκεται σε μια δυναμική φάση ανάκαμψης, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεχώς φυλλοροεί και χάνει δυνάμεις. Αλλωστε, η καλύτερη δημοσκόπηση είναι οι κάλπες. Οι κάλπες στις αυτοδιοικητικές εκλογές έδειξαν τη δυναμική επανάκαμψη της ΝΔ».
Κληθείς να σχολιάσει ότι σε τούτη την κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμούν πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ο κ. Χαρακόπουλος απάντησε ότι «ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση ούτε οι αγορές επιθυμούν εκλογές. Από ?κει και πέρα, την ευθύνη της προκήρυξης των εκλογών θα την έχει, αν την έχει, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός».
Αναφερόμενος στην ίδρυση του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία από την κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «το εγχείρημα της κας Μπακογιάννη έχει καεί εν τη γενέσει του. Αυτό δείχνουν, άλλωστε και οι έρευνες της κοινής γνώμης, που δείχνουν ότι δεν μπορεί να περάσει το κατώφλι της εισόδου στις εκλογές. Νομίζω ότι η λύση της κας Μπακογιάννη δεν αποτελεί επιλογή ελπίδας, είναι χαμένη ψήφος και οι πολίτες θα το αξιολογήσουν, πιστεύω, την ώρα της κάλπης».
Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ιδιαίτερη αναφορά στον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο έκανε ο κ. Χαρακόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής του στο σπίτι του μεγάλου Χανιώτη πολιτικού, τονίζοντας ότι «τα ιδανικά του Ελευθερίου Βενιζέλου, που καθόρισαν την πολιτική του διαδρομή, το όραμα, η πίστη, το σχέδιο και η τόλμη, νομίζω ότι σήμερα, στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα».
Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε, ακόμη, ότι «κάθε φιλελεύθερος πολίτης, πόσω δε μάλλον φιλελεύθερος πολιτικός, νιώθει δέος επισκεπτόμενος το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Γενάρχη του κόμματος των Φιλελευθέρων. Η Νέα Δημοκρατία είναι η κατ? εξοχήν φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δύναμη στην Ελλάδα, αλλά επειδή πολλοί ερίζουν για την πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου θα έλεγα ότι συμφωνώ με αυτά που έγραψε η μεγάλη θαυμάστριά του, η Πηνελόπη Δέλτα, στο ημερολόγιό της, μετά την ήττα των Φιλελευθέρων στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920: ´Ούτε οι φίλοι του τον κατάλαβαν, τον νόμιζαν για κομματάρχη, ενώ ήταν Εθνάρχης´».
Σημειώνεται ότι τον κ. Χαρακόπουλο συνόδευαν, μεταξύ άλλων, οι πολιτευτές Χανίων Μανούσος Βολουδάκης και Ηρακλείου Κώστας Μπαντουβάς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ Μανώλης Αλιφιεράκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα