Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

?Ναι στον διάλογο και σε ανοιχτές διαδικασίες?

´Ναι στον διάλογο και σε ανοιχτές διαδικασίες´ και όχι ´στην ανακύκλωση των ίδιων προσώπων´ και σε ´διαδικασίες μηχανισμών´ λένε τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, που είτε συμμετέχουν είτε στηρίζουν την Κίνηση ´Δήμος Ενεργών Πολιτών´ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.
Χθες το απόγευμα, διοργάνωσαν εκδήλωση επί της οδού Τζανακάκη -με μεζέ και κρασί- προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στις επιλογές του κόμματος και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Βάμβουκα, η οποία, όπως τόνισαν, προέκυψε μέσα από δημόσιες ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο κ. Μανώλης Μανατάκης, πρώην αντιδήμαρχος Χανίων επί δημαρχίας Γιώργου Τζανακάκη και υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό Βάμβουκα, επισήμανε, μιλώντας στα «Χ.Ν.», ότι «επιλέξαμε να έχουμε μία συμμετοχή στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά για πρώτη φορά και όλοι μαζί συμφωνήσαμε και επιλέξαμε ως υποψήφιο δήμαρχο τον Τάσο Βάμβουκα. Σε εκείνη τη συνάντηση συμμετείχαν δυνάμεις από την οικολογία, από τη Δημοκρατική Αριστερά, δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, δηλαδή φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Μανατάκης υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να αλλάξουμε τα πράγματα στα Χανιά, να περάσουμε ένα νέο μήνυμα ότι αυτή η πόλη και ο νέος Δήμος μπορούν πια να έχουν όραμα, να έχουν προοπτική, να μπουν σε μία αναπτυξιακή διαδικασία και, το σπουδαιότερο, να δουν μεγάλα έργα, όπως το Αρσενάλι, η Πινακοθήκη, το Πολύκεντρο Νεολαίας, οι πλακοστρώσεις στην παλιά πόλη κι ένα σωρό άλλα έργα, χωρίς να ξεχνάμε την ποιότητα ζωής που πρέπει να αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα, στις γειτονιές και σε όλα τα μέρη του νέου Δήμου».
Αναφερόμενος στη χθεσινή εκδήλωση, ο κ. Μανατάκης σημείωσε ότι «σήμερα» (χθες) «ξεκινάμε μία ανοιχτή διαδικασία διαλόγου με τους Χανιώτες για να εξηγήσουμε τόσο το πρόγραμμά μας όσο και τις πρωτοβουλίες μας και το σκεπτικό μας που ενταχθήκαμε σε αυτή τη Δημοτική Κίνηση. Θέλουμε να ακούσουμε, να συζητήσουμε. Εμείς θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις απόψεις των Χανιωτών».
Ο κ. Χρήστος Μυλωνάκης, υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό Βάμβουκα, τόνισε ότι «μαζευτήκαμε εδώ, οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Κίνηση των Ενεργών Πολιτών, γιατί πιστεύουμε ότι οι εκλογές είναι βήμα συμμετοχής, διαλόγου, συζήτησης και όχι διαδικασία μηχανισμών».
Από την πλευρά του, ο κ. Μανούσος Τσαφαράκης, επί σειρά ετών στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, άσκησε δριμεία κριτική στο κόμμα τόσο για τις διαδικασίες, όσο και για τις επιλογές.
Ο κ. Τσαφαράκης έκανε λόγο για «προσωπικές φιλοδοξίες και καρέκλες», για «ανακύκλωση των ίδιων προσώπων επί τριάντα χρόνια» και για επιλογές χωρίς διάλογο και χωρίς να ερωτηθούν τα τοπικά κομματικά όργανα. «Για την επιλογή του κ. Σκουλάκη δεν ρωτήσανε κανένα εδώ του ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν είχε ιδέα. Ούτε τι θα γίνει, ούτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι. Αυτό είναι πέραν από το πνεύμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στους κεντρικούς Δήμους έκανε επιλογές προσώπων με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό», ανέφερε ο κ. Τσαφαράκης.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ειδικά στην πόλη μας, τα Χανιά, παρουσιάζεται το εκπληκτικό φαινόμενο η Δεξιά, που έχει από τα μικρότερα ποσοστά στην Ελλάδα, να ´κατεβαίνει´ με δύο ψηφοδέλτια στις εκλογές για τον Δήμο Χανίων, αν και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω της εντοπιότητας της κ. Μπακογιάννη. Αν και έχει αυτά τα προβλήματα η Δεξιά στέλνει στον δεύτερο γύρο υποψήφιο και κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ να χάσει από το αντιμνημονιακό μέτωπο, κάτι που μου φαίνεται τελείως παράλογο. Και γι? αυτό υποστήριξα και υποστηρίζω τούτα τα παιδιά που έκαναν μία διαφορετική αρχή, προσπαθώντας να βγάλουν νέα πρόσωπα, σε αντίθεση με τις επιλογές της γραφειοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, που δεν κοιτάζει τίποτε άλλο, τελικά, παρά μόνο την αναπαραγωγή της σε διάφορες θέσεις».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα