Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΩΡΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης βράβευσε για μία ακόμη χρονιά την παραλία της Νέας Χώρας με τη γαλάζια σημαία. Η ανάρτηση της σημαίας πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση χθες το απόγευμα παρουσία του δημάρχου Χανίων Κυριάκου Βιρβιδάκη, του αντιδημάρχου Βαγγέλη Σαματά, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων της Νέας Χώρας και πλήθους κόσμου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης τόνισε ότι “για μία ακόμα χρονιά η όμορφη παραλία της Νέας Χώρας βραβεύτηκε με τη γαλάζια σημαία. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους κατοίκους μιας αστικής περιοχής να έχουν μία τόσο όμορφη και καθαρή παραλία. Χρόνο με τον χρόνο η λεπτομέρεια γίνεται καλύτερη. Οι υποδείξεις, οι παρατηρήσεις και το μεράκι που έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και με τη βοήθεια όλων εσάς των κατοίκων της Νέας Χώρας έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε και φέτος αυτή την όμορφη εικόνα”.
Ο κ. Βιρβιδάκης πρόσθεσε ότι “θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της Νέας Χώρας που πάντα αγωνίζονται για ένα καθαρό περιβάλλον, για μία όμορφη παραλία. Να ευχαριστήσω επίσης τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βαγγέλη Σαματά και τους εργαζομένους του Δήμου, που και με τη δική τους συμβολή η γαλάζια σημαία κυματίζει και φέτος στην παραλία της Νέας Χώρας. Είναι ένα αποτέλεσμα που τιμά το περιβάλλον και την πόλη των Χανίων”.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χανίων Βαγγέλης Σαματάς υπογράμμισε ότι “έπειτα από μεγάλο αγώνα καταφέραμε και φέτος η παραλία της Νέας Χώρας να βραβευθεί με τη γαλάζια σημαία. Το εν λόγω βραβείο πιστοποιεί τόσο την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης για τους λουομένους όσο και τις άριστες διαθέσιμες υποδομές της παραλίας. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας. Συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σε όλους”.
Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Νέας Χώρας, Παναγιώτης Κόρακας, δήλωσε ότι “ένα μπράβο στα Χανιά για τις 28 γαλάζιες σημαίες που κυματίζουν σε παραλίες του Νομού μας”.
Ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας, Αντώνης Σαπουνάκης, τόνισε ότι “όπως σεβόμαστε τον Θεό έτσι πρέπει να σεβόμαστε τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Έχουμε υποχρέωση λοιπόν να σεβόμαστε τη φύση που μας περιβάλλει για να μπορούμε να τη χαιρόμαστε αλλά και να την παραδώσουμε καθαρή στις επόμενες γενιές”.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Χανίων, ενώ μετά το τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους κέρασμα που διέθεσαν καταστήματα και το ΚΑΠΗ της περιοχής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα