Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες, προκειμένου να προστατευτούν οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης από προσπάθειες δυσφήμησης και ηθικής βλάβης από αρνητικά δημοσιεύματα σε τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, ζητά από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κα Κ. Μπατζελή, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει στο έγγραφό του προς την Υπουργό ότι «μέσα στο γενικότερο κλίμα δυσφήμησης της χώρας μας από τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, το Γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” δημοσίευσε στο τεύχος υπ. αριθ. 14/2010 άρθρο με τίτλο “Die Vermehrung der Schafe” (ελλ. «Ο πολλαπλασιασμός των προβάτων»), το οποίο παρουσίασε μια εικόνα ευρύτερης διαφθοράς στην Ελλάδα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο παράδειγμα των κτηνοτρόφων της Κρήτης που δήθεν εισέπρατταν παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις δηλώνοντας ψεύτικο αριθμό αμνοεριφίων».
Ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει ότι «πέραν της δυσφήμησης, οι Κρήτες κτηνοτρόφοι έχουν υποστεί σημαντική ηθική βλάβη, ενώ τα ψευδή, δυσφημιστικά δημοσιεύματα βλάπτουν και τις εξαγωγές των ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων».
Παράλληλα, ο βουλευτής Ηρακλείου εκφράζει την πεποίθηση ότι «στο πλαίσιο περιορισμού της προβολής αρνητικών δημοσιευμάτων που δυσφημούν τη χώρα μας και με σκοπό την προστασία των κτηνοτρόφων της Κρήτης, είναι κρίσιμο η κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες», ενώ σημειώνει ότι «οι κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου, μέσω του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων του Νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ), έχουν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη και έχουν καταθέσει μήνυση κατά των νόμιμων εκπροσώπων του γερμανικού περιοδικού, καθώς και του δημοσιογράφου που συνέταξε το εν λόγω άρθρο».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζητά από την αρμόδια Υπουργό να μεριμνήσει επί του θέματος και να τον ενημερώσει «με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται η κυβέρνηση να αποκαταστήσει την τάξη και να προστατέψει τους κτηνοτρόφους της Κρήτης από ψευδή, δυσφημιστικά δημοσιεύματα που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τον κλάδο και τα ελληνικά προϊόντα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα