Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ
Συνάντηση για
τη δακοκτονία
Σωστό σχεδιασμό, ορθολογική οργάνωση και ενίσχυση του γεωτεχνικού και λοιπού απαραίτητου προσωπικού για την καταπολέμηση του δάκου, ζητά με επιστολή του προς τη Νομαρχία Χανίων, ο Δήμαρχος Κολυμπαρίου, Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, καταθέτοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το θέμα των ψεκασμών. Συγχρόνως επισημαίνει ότι ο Δήμος προγραμματίζει την πραγματοποίηση συνάντησης στο Δημαρχείο Κολυμπαρίου σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου και ώρα 10 π.μ., στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν ο αντινομάρχης Χανίων κ. Χαρ. Κουκιανάκης, εκπρόσωπος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, Εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Υποτροπικών Φυτών και Ελιάς, του ΤΕΙ Κρήτης, τα Τοπικά Συμβούλια της περιοχής, οι ιδιοκτήτες ψεκαστικών συγκροτημάτων, οι αρμόδιοι Γεωτεχνικοί τομεάρχες, και όσα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου το επιθυμούν.

?
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΥΣΟΥΡΩΝ
Πόρισμα για
αποζημιώσεις
Στη διάθεση των παραγωγών του Δήμου Μουσούρων βρίσκεται το πόρισμα των εκτιμητών που αφορά αποζημιώσεις για ανεμοθύελλα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ανταποκρίτριας του ΕΛΓΑ, “οι παραγωγοί του Δ. Μουσούρων που δήλωσαν ζημιά από ανεμοθύελλα για το Τ.Δ. Βατολάκκου στις 2/11/2009, 22/12/2009, 30/1/2010, 10/2/2010 και 18/2/2010 να λάβουν γνώση του πορίσματος των εκτιμητών στο γραφείο του ανταποκριτού ΕΛΓΑ στο Δημαρχείο στον Αλικιανό Αλικιανού. Ενστάσεις υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 24/6/2010.

?
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εκδήλωση για την επέτειο
των Ηνωμένων Εθνών  
Εκδήλωση για την επέτειο της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών διοργανώνουν o Δήμος Χανίων και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων αύριο, Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Κώστας Γύπαρης, πρ. αντινομάρχης Χανίων, νομαρχιακός σύμβουλος, πολιτευτής.

ΣΤΟ ΣΕΛΙΝΟ
Τροχαίο ατύχημα με
σοβαρό τραυματισμό
Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 47χρονος, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με γερανοφόρο όχημα που οδηγούσε ένας 49χρονος το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Χανίων ? Σούγιας του Δήμου Ανατολικού Σελίνου Χανίων, ανακοίνωσε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καντάνου.

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Βεβαίωση επικίνδυνων
τροχονομικών παραβάσεων
Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που ενήργησαν οι Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης το τελευταίο τριήμερο, βεβαιώθηκαν συνολικά 107 επικίνδυνες παραβάσεις που έχουν άμεση σχέση με το τροχαίο ατύχημα.
Ειδικότερα: 59 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 19 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα. 21 για μη χρήση προστατευτικού κράνους ? ζώνης ασφαλείας. 8 για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Κλοπές από
διαμερίσματα
Διαμερίσματα πολυκατοικίας έβαλαν στο στόχαστρο οι διαρρήκτες. Προχθές το πρωί καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι το περασμένο Σάββατο άγνωστοι δράστες εισήλθαν εντός πολυκατοικίας και αφού παραβίασαν τρία διαμερίσματα, αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΒΕΣ
Συλλήψεις
για χασίς
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ανακοινώθηκε ότι το πρωί του Σαββάτου “συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τ.Α.Ε. Αποκορώνου Χανίων στις Καλύβες Χανίων, τέσσερις (4), ημεδαποί, 26, 27, 31 και 32 ετών, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του ενός εκ των παραπάνω δραστών, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης απογευματινές ώρες χθες συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης”.

ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
Συνεδρίαση ΤΕΔΚ
Συνεδριάζει την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 11.30 το πρωί η ΤΕΔΚ Ν. Χανίων με θέματα ημερήσιας διάταξης:
-Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» – Ενημέρωση των αλλαγών σε κάθε νέο Δήμο, μετά την ψήφιση του Ν.3852/2010
-ΔΗΠΕΘΕΚ ? Παράταση ισχύος Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτιστικής Ανάπτυξης
-Λειτουργία της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ν. Χανίων ? Αίτημα του Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Χανίων
-Καταληκτική ημερομηνία υπογραφής συμβάσεων του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ
-Αγροτικός Αύγουστος ? Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων
-Αίτημα προς Υφυπουργό κ. Αρναουτάκη για άμεση χρηματοδότηση μελέτης Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης των Λευκών Ορέων
-Αίτημα Δήμου Ελ. Βενιζέλου επαναφοράς των δρομολογίων των λεωφορείων ΚΤΕΛ Χανιά-Ρέθυμνο από Λ. Καραμανλή (Κουμπέ-Καλικά)
-Αεροπορική σύνδεση Δυτικής Κρήτης με ηπειρωτική χώρα
-Κατανομή ποσών από τους ΚΑΠ προς τις ΤΕΔΚ της χώρας
-Ακύρωση της 5ης Πανελλ. Συνδιάσκεψης Αιρετών Γυναικών ? Ανάκληση της εκπροσώπησης
-Αίτημα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία “EUROPEAN ROUTES” για την συνδρομή ανέγερσης ορειχάλκινου Μνημείου ορατού από Ανατολή, Νότο, Δύση του Μεσογειακού χώρου
-Εγκρίσεις δαπανών.

?
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Συνεδρίαση
δημ. συμβουλίου
Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη 22 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου με δέκα θέματα ημερήσιας διάταξης.

?
ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Αιτήσεις αναπληρωτών
Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ανακοινώθηκε ότι “όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι από τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και ως αναπληρωτές από τον κλάδο Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τη στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και των ΚΕΔΔΥ και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ, όπως περιγράφονται παρακάτω, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν. Τυχόν υποβολή αιτήσεων σε περισσότερες της μίας Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισύρει τη διαγραφή τους από όλους τους πίνακες.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 21 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουνίου 2010″.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος (ΚΝΕ), όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνει το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Οπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της φέτος το φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 1 Ιουλίου στο Π. Ειρήνης και Φιλίας, στις 8 μ.μ. Στην ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της ΚΝΕ αναφέρεται ότι “το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ μας είναι: «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση , να συναντηθούμε στον δρόμο της ανατροπής»! Το σύνθημα αυτό έρχεται να υπηρετήσει τον κοινό δρόμο της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τη νεολαία στον δρόμο της ρήξης με τα μονοπώλια, στον δρόμο της ανατροπής του καπιταλισμού και της οικοδόμησης της καινούργιας κοινωνίας, της Σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο των φεστιβαλικών δραστηριοτήτων μας θα διοργανώνουμε την 1η Ιουλίου το Μαθητικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στις 8 μ.μ. Το σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ μας θα είναι «Ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις, όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Το πρόγραμμα μας θα περιλαμβάνει συζήτηση γύρω από το θέμα των ναρκωτικών, θεατρικό δρώμενο, ντοκυμαντέρ καθώς και συναυλία από μαθητικό συγκρότημα. Σε μια περίοδο όπου η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, όπου μεγαλώνουν οι στρατιές των ανέργων, αυξάνονται οι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση, οι αιτίες που οδηγούν τη νεολαία στη χρήση και κατ? επέκταση στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες αυξάνονται. Τα αίτια της τοξικοεξάρτησης είναι κατά κύρια βάση κοινωνικά, δηλαδή προϊόντα του εκμεταλλευτικού χαρακτήρα του συστήματος που ζούμε, του Καπιταλισμού. Αρα η πάλη για νεολαία χωρίς ναρκωτικά περνάει από την πάλη για κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την πάλη για τον Σοσιαλισμό”.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΕ
Απαντήσεις
ζητούν οι κάτοικοι
Τις απαντήσεις του περιφερειάρχη για το ζήτημα του πρώην Δημοτικού Σχολείου Φρε, το οποίο ο Δήμος Μουσούρων επιχειρεί να το μετατρέψει σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), περιμένουν οι κάτοικοι του χωριού, επιμένοντας στη διατήρηση του συγκεκριμένου χώρου για ποικίλες δραστηριότητες.
Σε επιστολές του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φουρνέ “Θέσπις” προς τον περιφερειάρχη, επισημαίνεται η έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς Δήμου αλλά και άλλων φορέων, κρίνοντας ότι αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τους κατοίκους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα αρμόδια όργανα, για το ζήτημα του ΚΗΦΗ.
«Για να μην χαθούν τα λεφτά (όπως πολλές φορές έχουμε ακούσει) προωθείται κάτι που θα είναι εις βάρος μιας τοπικής κοινωνίας, η οποία με τις επιθυμίες της κανέναν δεν ενοχλεί ούτε ζημιώνει», επισημαίνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος στην τελευταία του επιστολή προς τον περιφερειάρχη, στα τέλη Μαΐου. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι οι 330 κάτοικοι που αντιδρούν στη μετατροπή του πρώην Δημοτικού σε ΚΗΦΗ, έχουν δικαίωμα να ενημερώνονται για τις διαδικασίες και να έχουν πρόσβαση στις αποφάσεις της Περιφέρειας. «Κανένα δεν πείθει το «αφήστε να το φτιάξουμε (ΚΗΦΗ) και μετά θα σας το δώσουμε», τονίζει ο Σύλλογος.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου “Θέσπις”, απευθύνει έκκληση στον περιφερειάρχη να ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα, τονίζοντας ότι ο χώρος πρέπει «να παραμείνει διδακτήριο όπως ορίζει ο νόμος» και «να βρεθεί άλλος χώρος κατάλληλος για ΚΗΦΗ και να μείνει ο μοναδικός χώρος που έχει το χωριό για ποικίλες δραστηριότητες».

ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Αρχισαν οι εγγραφές
Αρχισαν οι εγγραφές για τα τμήματα σχολικού έτους 2010 – 2011 της ΕΠΑΣ Χανίων του ΟΑΕΔ. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και 31/8/2010 και θα λειτουργήσουν, οι ακόλουθες ειδικότητες στη Σχολή στον Ταυρωνίτη Κισάμου.
1. Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
2. Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών
3. Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
4. Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εργων
5. Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
6. Μαγειρικής Τέχνης
7. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ
8. Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
9. Βοηθών Φαρμακείου.
Δικαίωμα εγγραφής στην Α? τάξη έχουν οι νέοι και οι νέες που γεννήθηκαν από το 1987 έως και 1994 και έχουν ολοκληρώσει την Α? τάξη Λυκείου ή αντίστοιχο Τίτλο Σπουδών. Η φοίτηση στην ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:
– Πρακτική άσκηση σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις
– Αμοιβή πρακτικής και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη
– Επίδομα στέγασης και σίτισης
– Αναβολή στράτευσης
– Διετή προϋπηρεσία στην ειδικότητα σπουδών
– Πτυχίο επιπέδου ΙΙΙ (επαγγελματικών δικαιωμάτων)
– Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε ΙΕΚ.
Πληροφορίες όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8.30 π.μ. έως 1 μ.μ. στα τηλέφωνα 2824022314 ή 2824022315.

ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Τον Στέλιο Ορφανό
στηρίζει το ΚΚΕ
Τα ονόματα των 13 υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει στις εκλογές του Νοεμβρίου ανακοίνωσε το ΚΚΕ. Για την Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τον κ. Στέλιο Ορφανό. Ο κ. Ορφανός δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην κατασκευή δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Γεννήθηκε το 1953. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνελήφθη και βασανίστηκε από τη χούντα. Στέλεχος του ΚΚΕ σε πολλούς τομείς δουλειάς, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος. Μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ- ΤΑΚ από το 2001 – 2010. Υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Κρήτης από το 1998 έως σήμερα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠ.ΑΣ. ΧΑΝΙΩΝ
Απονομή πτυχίων
Η απονομή πτυχίων των πρώτων αποφοιτησάντων μαθητών της ΕΠΑ.Σ Χανίων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 5 μ.μ., στo προαύλιο του συγκροτήματος (πρώην Δαίδαλος).

ΣΤΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ομιλία Χρ. Μαρκογιαννάκη
– βράβευση Γ. Μαρκαντωνάκη
Ο Ροταριανός Όμιλος Χανίων διοργανώνει Πανηγυρική Συνεστίαση, την τελευταία της φετινής περιόδου, που θα πραγματοποιηθεί την 8-7-2010 ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:30 μ.μ. στο κοσμικό κέντρο «Flamingo Road», οδός τέρμα Παπαναστασίου στα Λενταριανά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, κατά την συνεστίαση θα πραγματοποιηθούν τα κάτωθι:
“Α) Ανάληψις της Προεδρίας του Ομίλου από τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο Εμμ. Δελάκη δια 26ην φοράν διακεκομμένα, τιμήσατε με την παρουσία σας, τον μοναδικόν εναπομείναντα από τα ιδρυτικά μέλη μας, τον ροταριανό που έχει κάνει βίωμά του τα ροταριανά ιδεώδη και εργάζεται με περισσή φροντίδα αφοσιωθείς εις αυτά εργαζόμενος ωσάν να είναι το κύριον επάγγελμά του.
Β) Παράδοσις ? Παραλαβή της ροταριανής Διοικήσεως Κρήτης από τον αποχωρούντα Νικόλαο Φλεμετάκη εις τον αναλαμβάνοντα Νώντα Χαρωνίτη.
Γ) Κύριος ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ο επίτιμος ροτ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης τ. Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Υπεύθυνος δια θέματα Δημοσίας Τάξεως με θέμα: «H Διαχρονική Επίδραση της Διαφθοράς στην Ανάπτυξη του Τόπου».
Δ) ΒΡΑΒΕΥΣΙΣ: Του κ. Μαρκαντωνάκη Ιωάννου, Γλύπτου ? Καλλιτέχνου, για την μεγάλην και ανεπανάληπτη προσφοράν του εις το καλλιτεχνικό στερέωμα.
Στην συνεστίασιν δύναται να μετάσχει και οιοσδήποτε επιθυμεί, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε ή όχι πρόσκληση, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στον Πρόεδρο & τ. β. Διοικητή Εμμ. Δελάκη, Οδοντίατρο, όλες τις εργάσιμες ώρες και μέχρι το μεσημέρι της ΤΡΙΤΗΣ 6-07-2010 στα τηλ & Fax 28210?46467 κιν. 6944-439818 ή στον Γεν. Γραμμ. & τ.β. Διοικητή Εμμανουήλ Νοδαράκη στο τηλ. 28210-51543.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Επιστολή σε Μπατζελή
για τη δακοκτονία
Στο θέμα της δακτοκτονίας αναφέρεται σε επιστολή της προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων: “Η ενότητα”.
Στην επιστολή την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλίας Χαλακατεβάκης και ο γραμματέας Πέτρος Μάρακας, τονίζεται:
“Κα Υπουργέ
Στη συνάντηση που είχε γίνει μεταξύ μας όταν είχατε αναλάβει τα καθήκοντά σας είχαμε αναφερθεί και στο πρόβλημα της δακοκτονίας το οποίο διαχρονικά απασχολεί το νομό μας η απάντηση η οποία μας δώσατε ήταν σαφής και κατηγορηματική ότι δηλαδή “δεν θα περιμένουμε να ανέβει το έντομο στο δένδρο και μετά να το κυνηγήσουμε” όπως χαρακτηριστικά μας απαντήσατε. Δυστυχώς όμως και ενώ βρισκόμαστε προς το τέλος Ιουνίου δεν έχει δοθεί από το Υπουργείο επίσημη εντολή για την καταπολέμηση του δάκου.
Δεν έχουν ορισθεί και ούτε αναμένεται να ορισθούν πριν τις αρχές Ιουλίου οι τομεάρχες δηλαδή οι γεωπόνοι που παρακολουθούν την εξέλιξη του εντόμου και επεμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή με τα συνεργεία ψεκασμού, όπως επίσης έγινε περικοπή κατά το ήμισυ στους παγιδοθέτες οι οποίοι είναι αυτοί που συλλέγουν τα στοιχεία και τα δίδουν στους γεωπόνους τομεάρχες, έργο πολύ σημαντικό για τη σωστή αντιμετώπιση του δάκου. Καλούνται σήμερα οι μισοί από αυτούς και με ένα πενιχρό μεροκάματο το οποίο είναι το ίδιο τώρα και πολλά χρόνια (28 ευρώ) να εκτελέσουν ένα τόσο σημαντικό έργο για την προστασία του εισοδήματός μας. Με αυτά τα δεδομένα είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε το εισόδημά μας άλλά θα χάσει και το κράτος από αυτό και δεν είναι δυνατόν να εξαγγέλλεται και να μην υλοποιείται με μεγάλο χαμένο πάντα τον Έλληνα αγρότη.
Πολλές φορές σας έχουμε τονίσει την άθλια οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι αγρότες η οποία σε συνδυασμό με τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα τα οποία έχουν παρθεί λόγω της κρίσης η τελευταία μας ελπίδα είναι το εισόδημά μας το οποίο αν και φέτος το χάσαμε να είσθε σίγουροι ότι η επιβίωσή μας είναι πλέον αδύνατη. Σας κάνουμε έκκληση να σκύψετε με προσοχή πάνω σε αυτά -και όχι μόνο- προβλήματά μας διότι πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια”.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
παραμένει ο Γιώργος Αρχοντάκης
Εξελέγη για μια τριετία διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής Γιώργος Αρχοντάκης μετά από εκλογική διαδικασία του Επιστημονικού Συμβουλίου, έγκριση του Διοικητή Χαρ. Δουλγεράκη και του διοικητή ΥΠΕ Κρήτης Εμμ. Φραγκιαδουλάκη.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
“Στα όριά του
το Κ.Υ. Καντάνου”
“Οι κάτοικοι του Δήμου Καντάνου – Σελίνου νιώθουν ανασφαλείς από τον τρόπο που λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καντάνου και τα περιφερειακά ιατρεία”, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Δήμου Καντάνου. Τονίζει ότι “η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει φτάσει στα όριά της· καλούνται οι υπεύθυνοι να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία του και άμεσα να εξευρεθεί λύση ώστε να παραμείνουν οι αγροτικοί γιατροί στην Κάντανο και να προκηρυχτεί η θέση των οδηγών του ασθενοφόρου”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα