Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑΠΟΨΗ

«Ημερίδα» (στην πραγματικότητα εσπερίδα) είχε διοργανώσει το προηγούμενο Σάββατο βράδυ στο ΕΒΕΧ, ο σύνδεσμος διπλωματούχων Οικονομικών επιστημών με θέμα «Προοπτικές και δυνατότητες αξιοποίησης του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κρήτης» και ομιλητές τον υφ. Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας κ. Στ. Αρναουτάκη και τον Γ.Γ. αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκη. Η αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕΧ, όμως, αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους ντόπιους κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς (πρώην και νυν), τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους πολίτες που είχαν προσέλθει. Εμφανής βέβαια η κύρια αιτία του συνωστισμού: Η ομιλία του «κλειδοκράτορα» του ΕΣΠΑ, και το θέμα της ομιλίας που -πιστεύαμε- ότι θα έδινε κάποια είδηση που αφορά στην Κρήτη και στα Χανιά. (εκτός από τα γνωστά για ίδρυση της ΚΡΗΤΗ Α.Ε., την αλλαγή του νόμου για τις διαδικασίες του ΕΣΠΑ κλπ). Δεν έδωσε.
Επίσης, επειδή είχε προγραμματιστεί μαζί και η βράβευση τριών σημαντικών συμπολιτών μας -των κ.κ. Κ. Ζοπουνίδη καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχ. Μαρακάκη προέδρου της Τράπεζας Χανίων και Αλκ. Νικολαΐδη δ/ντή του ΜΑΙΧ για το έργο και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία- θεωρούμε ότι έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη από τους διοργανωτές τόσο για την ανετότερη βράβευση των τιμωμένων (ώστε να μην πιέζεται η βράβευση χρονικά και χωροταξικά αφού είχαν προσέλθει και άνθρωποι που ήθελαν να τους τιμήσουν με την παρουσία τους) όσο και για τις εργασίες της «ημερίδας».
Υπ? όψη, για την άλλη φορά. Οπότε, ανεξάρτητα του ποιος θα διοργανώσει μια τέτοια εκδήλωση, να προβλεφθεί και χώρος και χρόνος ερωτήσεων προς τον συγκεκριμένο υφυπουργό (εάν έχει πράγματι βάλει πλώρη για περιφερειάρχης) και για θέματα καθαρά ΚΡΗΤΙΚΑ. Οπως π.χ τι ?φρονεί για την διάσπαση του Εφετείου Κρήτης ή για την συζήτηση, από μηδενική βάση, για ανακατανομή περιφερειακών υπηρεσιών στα Χανιά και στους άλλους νομούς, με παγκρήτια συμφωνία και νομοθετική ρύθμιση? προ «Καλλικράτη». Όχι, δηλαδή, να πέφτουν στα ?μαλακά όσοι θέλουν να εκπροσωπήσουν όλο το νησί με τις ? ευλογίες μας. Να δώσουν, όλοι, δείγματα των θέσεών τους για όλα. Γιατί, στο τέλος, όπως λέει ο Μηλιώκας, «Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ?.ες. Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούουςςς».

Ν.Σ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα