Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καθαρισμός παραλιών

Eθελοντικούς καθαρισμούς των παραλιών του Πλατανιά, των Καλυβών και των Αγίων Αποστόλων, διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 μαθητές από τα σχολεία του Πλατανιά, του Ταυρωνίτη, των Καλυβών, του Νιού Χωριού, του Βάμου, του 18ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας.
Οπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Βάμου, Φώτης Ποντικάκης, η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση”, που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.
Οι μικροί μαθητές κι οι εκπαιδευτικοί εκτός από το συμβολικό καθαρισμό των παραλιών αυτών και του άλσους των Αγίων Αποστόλων, κατασκεύασαν πινακίδες με μηνύματα προστασίας της φύσης για να τοποθετηθούν στις παραλίες αυτές.
Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στέλνοντας μηνύματα για μια καθαρή φύση, χωρίς σκουπίδια, για φροντίδα και προστασία των ακτών αλλά και του δάσους, για τη μεγάλη σημασία που έχουν για τη ζωή μας η σημαντική βιοποικιλότητα, το οξυγόνο και η αναψυχή που μας χαρίζουν απλόχερα τα δάση και οι ακτές.
Οι εθελοντικοί καθαρισμοί εντάσσονται στην εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” που συντονίζει στην Ελλάδα το Δίκτυο Μεσόγειος SOS. Δεν υποκαθιστούν την ευθύνη της Πολιτείας για την καθαριότητα, τονίζουν όμως την ανάγκη συμμετοχής όλων μας, μικρών και μεγάλων, στις προσπάθειες μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, στην προστασία της φύσης γενικότερα.

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Εξάλλου, ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε χθες ότι με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας και του 18ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, προέβη στον συμβολικό καθαρισμό του Αλσους των Αγ. Αποστόλων.
Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του Κέντρου σχετικά με τη δράση φιλοτέχνησαν πινακίδες, με συνθήματα και ζωγραφιές για την καθαριότητα των ακτών και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ πραγματοποίησαν καθαρισμό της παραλίας του Κουμ-Καπί.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
Ο Δήμος Αποκορώνου , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος οργάνωσε  καθαρισμό  των ακτών του Δήμου ,στον οποίο  συμμετείχαν  εθελοντικά, κάτοικοι του Δήμου , το  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου και τα Δημοτικά Σχολεία : Καλυβών, Βάμου, Κουρνά και Νέου Χωριού.
Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στις παραλίες Καλυβάκι στη Γεωργιούπολη και Μαιστράλι στις Καλύβες.      
Επιπλέον, οι μικροί μαθητές φιλοτέχνησαν  πινακίδες, με συνθήματα και ζωγραφιές  προτρεπτικά  για την καθαριότητα των ακτών και την προστασία του περιβάλλοντος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα