Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Διαδραστικοί πίνακες

 

Στην… ψηφιακή εποχή μπαίνουν σχολεία στα Χανιά, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, στα οποία οι παραδοσιακοί πίνακες με την κιμωλία δίνουν τη θέση τους σε σύγχρονους διαδραστικούς πίνακες, που παρέχουν νέες εκπαιδευτικές δυνατότητες.

 

Η εταιρεία MLS Πληροφορική ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία για την προμήθεια και εγκατάσταση 180 διαδραστικών πινάκων σε σχολεία των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Πέλλας, Βόλου και Χανίων.  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μετά τις προκηρύξεις των διαγωνισμών, προχώρησε στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με τους ανωτέρω Δήμους για την προμήθεια των διαδραστικών πινάκων, συνολικού κόστους 170.000 ευρώ. Η εγκατάσταση των πινάκων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ο πίνακας MLSiQBoard, που συνοδεύεται από εκπαιδευτικά λογισμικά της MLS, θα αντικαταστήσει τον συνηθισμένο πράσινο πίνακα κιμωλίας ή τον λευκό πίνακα του μαρκαδόρου και θα εφοδιάσει τους εκπαιδευτικούς με νέες δυνατότητες στο μάθημα.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Χανίων Χρυσή Χατζηδάκη, ο εξοπλισμός αυτός εντάσσεται σε ένα γενικότερο πρόγραμμα που εκπονεί ο Δήμος και αφορά τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης. Το επόμενο διάστημα θα γίνει η παραλαβή των πινάκων και ο Δήμος Χανίων θα ανακοινώσει αναλυτικά σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Ο πίνακας ´IQBoard´ αποτελείται από ένα ανθεκτικό μπροστινό έλασμα και σκληρή επιφάνεια πίσω. Το πίσω μέρος του μπροστινού ελάσματος και το μπροστινό μέρος της πίσω επιφάνειας είναι επικαλυμμένα με ωμικό υλικό. Υπο κανονικές συνθήκες υπάρχει μεταξύ τους ένα μικρό κενό αέρος. Οταν υπάρξει επαφή στη μπροστινή επιφάνεια και το κενό αυτό παύει να υφίσταται, στο σημείο επαφής πραγματοποιείται εγγραφή. Το αναλογικό αυτό σήμα μετατρέπεται σε ψηφιακό και αποστέλλεται στον Η/Υ για περαιτέρω επεξεργασία.

Δάσκαλοι και μαθητές θα μπορούν να γράψουν, να σβήσουν και να εκτελέσουν όλες τις λειτουργίες του πίνακα με το δάχτυλό τους ή με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο. Παράλληλα μπορούν να σχεδιάσουν και να κάνουν σχόλια με ´ψηφιακή μελάνη´ πάνω σε διάφορες εφαρμογές, φωτογραφίες και βίντεο ή και να γράψουν ακόμη με κανονική μελάνη (dry-erase μαρκαδόρος).

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα