Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Βαρέλι… άπατο!

Νύχτα Δευτέρας αναζητώ επειγόντως διανυκτερεύον φαρμακείο! Είναι αδύνατον να υπομείνω τη… ναυτία! Όχι δεν ταξιδεύω με πολλά Mποφόρ, άλλωστε ο Σεπτέμβρης μας επιφύλαξε πολλές μπονάτσες! Αλλά οι δραμαμίνες είναι πλέον απαραίτητες για όσους κάνουν το… λάθος της βραδινής τηλεθέασης!!!
Απόψε οι “μοντέλες” είχαν φωτογράφιση! Κυλιούνται στην βρεγμένη άμμο και πασαλείφονται σαν χοιρινά. Οι “κριτές” ουρλιάζουν αφιονισμένοι! Μπιζάρουν και προκαλούν τα κοριτσόπουλα να γίνουν πιο λάγνα στο φωτογραφικό φακό, αφού δεν πρέπει να κλοτσήσουν την μεγάλη “ευκαιρία’ που τους προσφέρεται!
Η παράνοια σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Οι ινστρούχτορες της τηλεόρασης προχωρούν σε επιλογές ολοένα και πιο παρακμιακές. Τα κοριτσόπουλα παραταγμένα, ωσάν αμνοερίφια μιξοκλαίνε στις παρατηρήσεις της σιτεμένης πρώην μοντέλας και καταρρέουν υπό το βάρος του δημόσιου αυτό-εξευτελισμού τους. Τα “αγόρια” της κριτικής επιτροπής σε πιο σοβαρό ρόλο προτρέπουν τις κορασίδες και τις νεανίδες να “λυθούν” και να αναδείξουν τα σφριγηλά τους οπίσθια προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού.
Από τα βράδια των “Ρεπόρτερς”, του Φρέντυ Γερμανού, του… “Λούνα Παρκ” και του “Χριστός Ξανασταυρώνεται”, περάσαμε σταδιακά στα εμετικά ριάλιτι, τα οποία υπόσχονται “καριέρες” χτισμένες στην ίδια άμμο που πασαλείφονται οι πρωταγωνίστριες τους. Τα βιβλιοπωλεία κλείνουν ένα-ένα γιατί λόγω… έλλειψης χρόνου(!!!) οι νεοέλληνες δεν διαβάζουν. Αλλά κι αν το επιχειρήσουν δεν πολύ-καταλαβαίνουν τι διαβάζουν!
Το φθινοπωρινό πρόγραμμα προοιωνίζει το χειμερινό, τότε που με το κρύο θα χρειαζόμαστε περισσότερο “θέαμα”. Το πόπολο, όσο αποβλακώνεται, τόσο ευκολότερα χειραγωγείται! Αυτό είναι και το ζητούμενο…
Σ’ αυτό τον κοινωνικό χυλό, καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και κυρίως να προστατευθεί. Με ποιον τρόπο; Ας τον βρει ο ίδιος και η ίδια! Μην περιμένει κανένα να το κάνει.
Το “βαρέλι” της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά φοβάμαι και κατ’ επέκταση της ίδιας της κοινωνίας φαίνεται να είναι… άπατο!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες