Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Το αληθινό πρόσωπο…

Όταν συμφωνείς ή διαφωνείς με κάτι ή κάποιον, πρέπει να έχεις το θάρρος να το αντιμετωπίζεις ή να του το λες κατάμουτρα και όχι να κρύβεις το αληθινό σου πρόσωπο πίσω από ένα επίπλαστο προσωπείο.

Συνήθως, προσφεύγουμε στην υποκρισία όταν νιώθουμε πως μιλώντας ή φερόμενοι με ειλικρίνεια δε θα μας ακούσει κανείς ή δε θα λύσουμε τα προβλήματά μας στη δημόσια και την ιδιωτική μας ζωή.

Ενίοτε, βέβαια, οι υποκριτές δρώντας με δόλο και μοχθηρία υποσκάπτουν το κοινωνικό σύνολο ή ζητούν να βλάψουν όσους από τους συνανθρώπους τους σχετίζονται μαζυ τους.

Και για να είναι αληθοφανές το προσωπείο που φορούν μαζύ με τις παρωπιδες και τις ωτασπιδες τους στα κελεύσματα των καιρών, καπηλεύονται πατροπαράδοτες αξίες ή προβάλλουν αρχές και ιδέες που έχουν ξεχωριστή θέση στην κοινωνία και οι ίδιοι εμφανίζονται ως τάχα υπερασπιστές τους μήπως και παρασύρουν κάποιους αφελείς ή ανοήμονες συνανθρώπους τους.  Καθώς γράφω αυτές τις λέξεις, μου έρχονται στο νου όσοι, τους τελευταίους μήνες,  με το προσωπείο της χριστιανικής πίστης επιτίθενται σφοδρά εναντίον του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Τιθεμενοι εναντίον του εμβολιασμού, όμως, βλάπτουν στην πραγματικότητα όχι τους κυβερνώντες αλλά το κοινωνικό σύνολο, το οποίο τάχα προστατεύουν και για το οποίο δήθεν αγωνίζονται. Είναι οι ίδιοι που με διάφορες σκοτεινές και παρωχημένες στο διάβα του χρόνου ιδεοληψίες και με στείρο ρατσισμό ή τυφλό φανατισμό διχάζουν την κοινωνία και με bullying περιθωριοποιούν όποιον δεν συμφωνεί με τα “πρέπει” και τους γραφτούς και άγραφους “κανόνες και νόμους” τους…

Και δυστυχώς, όπως όλοι βλέπουμε, δεν είναι μόνον κληρικοί αλλά στις τάξεις τους βρίσκονται και λαϊκοί.  Επικαλούνται το όνομα του Κυρίου τάχα και χαλκεύουν κατά το συμφέρον τους το λόγο και τις διδαχές του.  Ξεγελούν και εκμεταλλεύονται την πίστη των ανθρώπων και τους παρασύρουν, διά του φανατισμού και των ψεμμάτων, σε δρόμους σκοτεινούς και δύσβατους, αντικοινωνικούς.

Αργά ή γρήγορα, η σημερινή τους προσωπίδα θα καταπέσει. Η αλήθεια θα φανεί και θα λάμψει. Και τότε θα λογοδοτήσουν όλοι τους. Όχι σε ανθρώπινα δικαστήρια, απ’ όπου ίσως διά πανουργίας ή άλλων δολερών μέσων να γλίτωναν και να συνέχιζαν την κοινοβλαβή δράση τους. Αλλά ενώπιον της κρίσης του Θεού που δεν αγαπάει το ψέμα, την υποκρισία και την κάθε μορφής κακία….

ΥΓ. Κάθε αντίθετη άποψη ευπρόσδεκτη, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη…

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες