Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Τα νόστιμα -ευεργετικά

Ολοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη που αποκομίζουμε από τη κατανάλωση των μικρών ψαριών όπως οι γόπες, σαρδέλα, γαύρο, μαρίδα, κολιός, σαβρίδια καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες αλλά κυρίως γιατί είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα Ω3 απαραίτητα για την καλή λειτουργία της καρδιάς και γενικότερα του οργανισμού. Ιδανικά είναι να τα καταναλώνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα, αλλώστε η τιμή τους είναι προσιτή για τον καθένα μας
Ας μην ξεχνάμε η ποιοτική διατροφή μας φέρνει σε ισορροπία με τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και τους φίλους μας. Το σημαντικότερο τα νόστιμα και καλά δεν κοστίζουν ακριβά.
Προτιμότερο είναι να καταναλώνουμε αυτού του είδους τα ψάρια από τα εισαγωγής καθώς τα εισαγόμενα είναι από ιχθυοτροφεία πλήρους και συστηματικής εκτροφής με μεγάλη χρήση αντιβιοτικών, και με μεταλλαγμένες ιχθυοτρόφές.
Αλώστε οι φίλοι μου επαγγελματίες εστίασης θα μπορούσαν να εντάξουν αυτά τα ειδή ψαριών στους καταλόγους τους σε διάφορες παρασκευές όπως γαύρο, σαρδέλες με ζυμαρικά, η μαρινάτα, φιλεταρισμενα, κολιός, σαυρίδια, γόπα, μαρίδα, τηγανιτά ή στο φούρνο, αλλά πάντα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Αλλωστε είναι γνωστό ότι με το ελαιόλαδο τα ψάρια γίνονται τραγανά εξωτερικά και πολύ ζουμερά εσωτερικά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα