Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Σκόρπιες σκέψεις και προβληματισμοί

Με το τέλος του προηγούμενου χρόνου, η Αθηνά Κανιτσάκη συγκεντρώνοντας σ’ έναν ωραίο τόμο δημοσιεύματα τριών χρόνων ήρθε να πλουτίσει όχι μόνο τη δική της πνευματική παραγωγή, αλλά και του τόπου μας.
Τι είναι αυτά τα δημοσιεύματα; Ό,τι ακριβώς λέει ο τίτλος τους. «Σκόρπιες σκέψεις και προβληματισμοί». Μα σκέψεις και προβληματισμοί γόνιμοι, ουσίας, ανθρωπιάς, κοινωνικής ευαισθησίας που η γνωστή και καταξιωμένη συγγραφέας, από τις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» μας έδιδε επί μια ολόκληρη τριετία, με σκοπό να μας ευαισθητοποιήσει, να μας προβληματίσει, να μας ενεργοποιήσει, κατά το χρέος κάθε υπεύθυνου πνευματικού εργάτη. Τώρα οι «σκέψεις» και οι «προβληματισμοί» έπαψαν να είναι σκόρπιοι.  Συγκεντρώθηκαν, όπως είπαμε, σε  έναν ωραίο τόμο, που όπως γράφει ο Νεκτάριος Κακατσάκης στον πρόλογο «αποτελεί και μιαν επί πλέον  ουσιαστική παρακαταθήκη προς τους επιγενόμενους αφού ο αναγνώστης θα συνειδητοποιήσει ότι η ποσότητα, η ποιότητα, αλλά και η ουσία όλων των κειμένων… είναι ένα μοναδικό ταξίδι στην εποχή της κρίσης που πέρασε η χώρα μας την περίοδο κατά την οποία γράφτηκαν τα συγκεκριμένα κείμενα…».
Συγχαρητήρια στην ευαίσθητη συγγραφέα για τη νέα προσφορά της. Είμαστε βέβαιοι ότι και στο μέλλον θα μας χαρίσει και άλλες σκέψεις και προβληματισμούς. Και όχι μόνο…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες