Συνάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης της χώρας θα έχει την Πέμπτη με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης.
Το θέμα απασχολεί έντονα τους δημάρχους μετά τη φημολογία για πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει μια σειρά από Δ.Ε.Υ.Α. σε όλη τη χώρα και το έβαλε προς συζήτηση στη συνάντηση που είχε με τον κ. Μιχελάκη στην Αθήνα ο γραμματέας της Π.Ε.Δ. Κρήτης και δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.
«Με αφορμή τη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη τον ενημέρωσα για το υπόμνημά μας αναφορικά με τις Δ.Ε.Υ.Α. Αυτός μου είπε ότι η απογραφή στις Δ.Ε.Υ.Α. είναι υποχρεωτική. Του απάντησα πως οι Δ.Ε.Υ.Α. δεν έχουν καμία ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε χρηματοδοτούνται από αυτόν. Βασίζονται στα ανταποδοτικά τέλη. Αυτό που μου είπε ήταν ότι απλά θέλουν να βάλουν τις μισθοδοσίες τους στην ενιαία αρχή πληρωμών, αν και ούτε αυτό μπορώ να το καταλάβω από τη στιγμή που οι Δ.Ε.Υ.Α. δεν χρηματοδούνται ούτε άμεσα ούτε έμμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό», δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, που επικοινώνησε για το θέμα με τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη. «Συζήτησε και τηλεφωνικά με τον υπουργό ο κ. Μαρινάκης και θα έχουν μια συζήτηση για αυτό ακριβώς το θέμα την Πέμπτη στην Αθήνα», κατέληξε.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.