Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Σεπτέμβρης εξελίξεων

Φουλάρουν οι… μηχανές της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας, καθώς ο Σεπτέμβριος προμηνύεται ιδιαίτερα “θερμός”.

Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες που κατ’ έθιμον συνοδεύεται, 11η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, Ταμείο Ανάκαμψης, θα βρεθούν στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Το μεταρρυθμιστικό “πακέτο” και οι φόρο- ελαφρύνσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ σίγουρα κρατούν “τα σκήπτρα”.

Ομως, και η 11η αξιολόγηση, που ξεκινά στα μέσα του Σεπτεμβρίου, αναμένεται γεμάτη αγωνία, με δεδομένο μάλιστα, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει σε καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας. Πληροφορίες από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο αναφέρουν ότι οι θεσμοί προτίθενται να “χτενίσουν” -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- όλες τις έκτακτες δαπάνες (πανδημία, φυσικές καταστροφές), που έχουν “ουρές” στο 2022 αλλά και στα επόμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να αξιοποιήσει κάθε χιλιοστό δημοσιονομικού χώρου, προκειμένου να δώσει ακόμα μεγαλύτερες “ανάσες” σε επιχειρήσεις- νοικοκυριά, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω και της πανδημίας.

Σε όλα αυτά, έχουμε να περιμένουμε και την αξιοποίηση των πιστώσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, με ενισχύεις που θα ωφελήσουν ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς όμως να μένει πίσω και η προετοιμασία νέων μεγάλων δημοσίων επενδύσεων εθνικής εμβέλειας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Οπως και να ‘χει, ο Σεπτέμβριος φέρνει πολλές εξελίξεις, που αφορούν όλη την κοινωνία. Εν αναμονή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα