Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Ρύθμιση 60 δόσεων για χρέη της πανδημίας

Τη ρύθμιση για χρέη και υποχρεώσεις που «γέννησε» η πανδημία, η οποία ωστόσο θα είναι από τα τελευταία μέτρα οικονομικής στήριξης που εφαρμόζονται για την πανδημία, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αύριο θα έχει την τελική τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, η ρύθμιση θα αφορά όλα τα χρέη που προκάλεσε η πανδημία, τόσο τις οφειλές προς την Εφορία όσο και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πιθανότατα, η ρύθμιση θα είναι διάρκειας 60 δόσεων και θα περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες κατηγορίες φορολογούμενων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας:
•    Όσους ανήκαν στη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου
•    Όσους τέθηκαν σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας
•    Τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν μεγάλο μέρος των ενοικίων τους από τα μέτρα που ελήφθησαν
•    Τους ανέργους, εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ

Ωστόσο, η κυβέρνηση διαμηνύει σε κάθε τόνο ότι τα μέτρα στήριξης τελείωσαν με το τελευταίο lockdown και δε θα ληφθούν νέα, εφόσον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους τους πολίτες και δείχνουν ότι λειτουργούν έναντι της πανδημίας. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, όσο τα εμβόλια λειτουργούν και δεν υπάρχει κάποια μετάλλαξη που θα ρίξει το τείχος ανοσίας που χτίζεται, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για οριζόντια μέτρα στήριξης.

Στο 5ο επεισόδιο, ταξιδεύουμε με ευτράπελα σε καιρό πανδημίας και αποκαλύπτουμε την «μαύρη τρύπα» του gov.gr ενώ αποκαθιστούμε την αλήθεια για την λιποθυμία της 19χρονης στα Χανιά μετά τον εμβολιασμό της.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα