Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Προβλήματα – αιτήματα της Κοινότητας Ασής Γωνιάς

» Εν αναμονή απαντήσεων από τον δήμαρχο Αποκορώνου

 

Κύριε διευθυντά,
ο δήμαρχος αρχικά με κατηγόρησε για αδιαφορία στις φθορές που έχουν υποστεί οι εγκαταστάσεις του γηπέδου και της παιδικής χαράς με τρεις αναφορές και υποχρεούμαι να του απαντήσω.
Σε συνέχεια των υπ’αρ. 2779/6-4-2023, 3207/ 21-4-2023 3631/4-5-2023 εγγράφων σας επιθυμώ να καταστήσω σαφή τα εξής:
Η ενημέρωση που λάβατε για καταστροφές “το τελευταίο διάστημα” στους χώρους του γηπέδου και της παιδικής χαράς που αναφέρατε, μάλλον έχει να κάνει με το όψιμο ενδιαφέρον σας για την περιοχή μας και τα εν λόγω θέματα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι για την Κοινότητα Ασή Γωνιάς σχεδόν ουδέν πράξατε από όσα είχατε υποσχεθεί προεκλογικά αντιθέτως επιδείξατε πλήρη αδιαφορία.
Εν προκειμένω, τόσο κατά το περιεχόμενο αιτημάτων που κατατέθηκε το έτος 2021 όσο και κατά τις συγκεκριμένες προτάσεις που κάναμε για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αποκορώνου για τα έτη 2022 και 2023, προτείναμε έργα, βελτιώσεις και συντηρήσεις σε εγκαταστάσεις της κοινότητας μας που ήταν άκρως απαραίτητες και επείγουσες συμπεριλαμβανομένων αυτών της αναφορά σας.
Σχεδόν ουδεμία από τις προτάσεις και ουδέν από τα αιτήματα μας δεν εισακούσθηκε και το έργο σας στην κοινότητα Ασή Γωνιάς είναι σχεδόν μηδενικό. (Με εξαίρεση κάποιες τσιμεντοστρώσεις τμημάτων χωματόδρομου εντός οικισμού). Τα έργα που έχουν γίνει και θα γίνουν στον επαρχιακό δρόμο, από την πλατεία έως Γέφυρα και με επέκταση έως το Πάτημα αφορούν την Περιφέρεια η οποία και τα χρηματοδοτεί).
Για επιβεβαίωση των λόγων μας και τον χρονικό ορίζοντα που έχουν γίνει οι ζημιές, σας παραπέμπομε στα εξής έγγραφα μας στά υπ’ αρ. 14/21-4-2021, 17/ 23-4-2021, 9/15-2-2023 με τις αποφάσεις 15 και 18 καθώς και την απόφαση 15 του έτους 2022 του Κ.Σ. Ασή Γωνιάς τις οποίες γνωρίζετε ή οφείλατε να γνωρίζετε πριν δώσετε σε άλλους την δική σας ευθύνη και αδιαφορία.
Επιπλέον καλό θα ήταν να απαντήσετε σε σειρά εγγράφων που έχουμε αποστείλει στον Δήμο Αποκορώνου (πρωτόκολλο Δήμου, Νομικός Σύμβουλος Δήμου) και στα οποία ουδέποτε λάβαμε απάντηση-ενημέρωση και αφορούν.
Α) Οφειλόμενες ενέργειες προς το Δασαρχείο και έλλειψη ενημέρωσης μας.
Β) Οφειλόμενες ενέργειες προς το Κτηματολόγιο και έλλειψη ενημέρωσης μας.
Γ) Οφειλόμενες ενέργειες τοπογράφησης κοινοτικών εκτάσεων και ακινήτων και έλλειψη ενημέρωση μας.
Δ)Οφειλόμενες ενέργειες για αμοιβή Μηχανικών που ορίσαμε σε έκτατη ανάγκη τοπογράφησης.
Ε) Μίσθωση κοινοτικού ακινήτου δίχως ενημέρωση μας και μη καταβολή μισθώματος προς την κοινότητα (αθέτηση συμφωνίας της απόφασης Κ.Σ. Ασή Γωνιάς), διόρθωση αποτύπωσης και δήλωσης προς το Κτηματολόγιο, μη τακτοποίηση ως αυθαίρετο κτίσμα στο σύνολο του.
Ζ) Διόρθωση αποτύπωσης διοικητικών ορίων της Κοινότητας σε σχέση με τις όμορες κοινότητες, Δήμου Σφακίων, του Δήμου μας και την Π.Ε. Ρεθύμνης μετά από πολλαπλά αιτήματα προβήκατε σε ένα συμβούλιο που το διακόψατε ενδιάμεσα ως το δυσκολότερο πρόβλημα της θητείας σας λέγοντας ότι το σταματάτε για λόγους ασφαλείας του Δήμου. Ενώ μετά από λίγες μέρες σε συνέντευξη σας σε ραδιοφωνικό σταθμό μας κατηγορήσατε χωρίς να σας υποβληθεί σχετικό ερώτημα εμμέσως πλην σαφώς ψευδώς, ότι ζητάμε επεκτατισμό των ορίων μας , λάβατε την σχετική διάψευση άμεσα από εμάς μέσω του δημοσιογράφου που την αποδεχτήκατε.
Η) Μη ενημέρωση μας για οποιοδήποτε από τα θέματα που έχομε θέσει στο έγγραφο 9/ 15-2-23
Σε επανάληψη αιτημάτων προηγουμένων ετών και μη διενέργεια οποιουδήποτε έργου από τον Δήμο.
Θ) Αδράνεια Δ. Αποκορώνου για την ολοκλήρωση της μελέτης και υλοποίηση αυτής για το πολιτιστικό κέντρο Ασή Γωνιάς.
Η) Αδιαφορία για την επίλυση υφιστάμενων προβλημάτων των τριών κληροδοτημάτων της Κοινότητας .Αδιαφορήσατε για την ένταξη μας στις Λευκές περιοχές( εμείς ως κοινότητα το εντάξαμε) και συντήρηση συμβατικής κεραίας ΤV. Αδιαφορήσατε για επέκταση ΟΤΕ σε καιρό πανδημίας και τελεκπαίδευση δηλώνοντας αδυναμία υλοποίησης, όμως εμείς ως Κοινότητα το πετύχαμε με άμεσες ενέργειες προς τον ΟΤΕ. Αδιαφορείτε για τον ευπρεπισμό του χωριού και γενικότερα για θέματα καθημερινότητας. Αδιαφορείτε για καθαρισμό βλάστησης σε αγροτικούς δρόμους και κανάλια από τα προγράμματα των Π.Σ.Ε.Α.
Αδιαφορείτε στην συντήρηση της αγροτικής και Δημοτικής οδοποιίας. ΚΛΠ. ΚΛΠ.
Παραθέτομε ενδεικτικά τις προτάσεις του τεχνικού προγράμματος 2023 πρακτικό 01/5-2-23 που στην ουσία είναι επανάληψη προηγούμενων ετών, δίχως να έχει εκτελεστεί τίποτα. Απεστάλη στον Δήμο
Αριθμ. Πρωτ.09 /15/2/2023 ,εισερχόμενο αρ.πρ.2217/23-3-2023
Και αυτές είναι σε τίτλους, πρακτικό 01. Έτους 2023
Απόφαση 01) Α). Δημιουργία ιατρείου στην Κοινότητα.
Β). Επαναλειτουργία Μουσείου
Απόφαση 02). Αναστήλωση της ιστορικής οικίας του Συνταγματάρχη Παπαδάκη
Ανδρέα στην θέση Βουρβουρέ. Εδώ υπήρχε ένα πρόγραμμα που το ξεκίνησε το Πολυτεχνείο Κρήτης μελετών μνημείων με την συνεργασία του ΥΠΠΟΑ της περιφέρειας και των Δήμων. Ενημερώθηκα σχετικά από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σ.Σ. που του υπέβαλα το σχετικό γραπτό αίτημα, και το έδωσα οριακά ετεροχρονισμένα, όπου το παρέλαβε με την καλή του θέληση εκ παραδρομής. Ενημερώθηκα διαδικτυακά από τον Δήμαρχο ότι εγκρίθηκε το αίτημα μας, (θα είναι ευχής έργο να γίνει η υλοποίηση και να μην μείνει στην έγκριση) για τη διάσωση του Μνημείου.
Απόφαση 03). Ανάθεση πολεοδομικής μελέτης για επέκταση του οικισμού στη θέση Πλάτες, τηρεί τις καλύτερες και ασφαλέστερες προδιαγραφές για επέκταση.
Απόφαση 04). Κατασκευή τριών γεφυρακιών στην θέση Πλάτες με έμφαση πλησίον τυροκομείου Γύπαρη.
Απόφαση 05). Πλακόστρωση στα σοκάκια του οικισμού με έμφαση αυτό στα Μελαδιανά.
Απόφαση 06). Διαχωρισμός όμβριων υδάτων από αυτά της αποχέτευσης.
Απόφαση 07). Τοποθέτηση προστατευτικών μπάρων στον Καλικρατιανό δρόμο με έμφαση στις στροφές του Κουλέ.
Απόφαση 08). Σύνδεση των πηγών του ποτιστηριού με την άρδευση.
Απόφαση 09). Κατασκευή δημόσιων τουαλετών πλησίον Αι Γιώργη Γαλατά.
Απόφαση 10). Συντήρηση κτηριακών εγκαταστάσεων ΚΕΠ και Κοινότητας.
Απόφαση 11). Τσιμεντοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας. Με εξαίρεση αυτές τις λίγες που έχουν πραγματοποιηθεί και με την ένταξη τους στην χρηματοδότηση των θεομηνιών.
Απόφαση 12). Συντήρηση της Δημοτικής οδοποιίας Ασή Γωνιά Καλλικράτη.
Απόφαση 13). Μετατροπή Καναλιών σε αυτοκινητοδρόμους, στην Αγία Βαρβάρα και από Μελαδιανά προς Τρουλέδο διερχόμενο πλησίον από το κατάλυμα Σαρρή.
Απόφαση 14) Να προβείτε σε μελέτη και υλοποίηση αυτής στο χώρο εκδηλώσεων γάμων κ.τ.λ. να μην εισέρχονται τα όμβρια νερά απορροής της μαδάρας εντός αυτού.
Απόφαση 15). Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και αγωνιστικού χώρου γηπέδου.
Απόφαση 16). Συντήρηση υδροδεξαμενής στην θέση Σελί ή κατασκευή
λιμνοδεξαμενής στην θέση αυτή.
Απόφαση 17). Μελέτη προφύλαξης για την πτώση βράχων στα γκρεμνά στο Πέραχώρι και απομάκρυνση ετοιμόρροπων ογκόλιθων στα Σταυρουλιανά.
Απόφαση 18). Συντήρηση παιδικής Χαράς.
Απόφαση 19). Μετατροπή μονοπατιού Γαιδουρόστρατας από Σελί – Δραπανάς σε αυτοκινητόδρομο προσεγγίζοντας τις εκεί κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Απόφαση 20). Εγκατάσταση φωτισμού στο φαράγγι τουλάχιστον στο τμήμα που υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ., και να φωτιστούν με έγχρωμους προβολείς τα γκρεμνά.
Απόφαση 21). Τοποθέτηση παιδικής χαράς πλησίον του χώρου εκδηλώσεων στη θέση Λάκκους.
22). Επέκταση των αγωγών αποχέτευσης στην θέση Ξεμούρισμα και Τσούπη, για να απαλλαγεί ο οικισμός από τη δυσοσμία και μελέτη για οριστική λύση με βιολογικές προδιαγραφές.
23). Τοπογράφηση των κοινοτικών εκτάσεων και ακινήτων προκειμένου να δηλωθούν στο κτηματολόγιο.
Θα σας παρακαλούσαμε να λαμβάνετε συχνότερα γνώση των εγγράφων-αποφάσεων μας και να κατανοήσετε ότι ως Δήμαρχος του Δήμου Αποκορώνου οφείλετε να επιδεικνύετε έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον για την ορεινή κοινότητα μας και όχι να προσπαθείτε να χρεώνετε τα λάθη και την πλήρη αδιαφορία σας όπως εν τω προκειμένω στην κοινότητα ή οπουδήποτε αλλού.
Υ.Γ. Δήμαρχε δεν αισθάνομαι πολιτικός, αλλά εθελοντής (νομίζω ότι πρέπει να θυμάσαι).
Τώρα υπηρετώ το χωριό μου και θα ασκήσω κάθε έννομο δικαίωμα για την υπεράσπιση του σε οιανδήποτε τομέα.

14/5/23
Ο πρόεδρος της Κοινότητας
Ασή Γωνιάς
Σμπυράκης Γεώργιος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα