Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Πρόταση για άμεση λύση στη στέγαση

Κύριε διευθυντά,

με την παρούσα μου πρόταση, απευθύνομαι προς την Πολιτεία – Δήμο με καινοτόμο απόφαση που λύνει γρήγορα, -όχι εντός χρόνου, αλλά και εντός μηνός- το πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της χώρας, ειδικά τουριστικές και εκεί που λειτουργούν Πανεπιστήμια.

Υπάρχουν πολλά καταστήματα (μικρομάγαζα) που είναι κλειστά, και βρίσκονται επί το πλείστον εκτός του τουριστικού ιστού των πόλεων. Η προοπτική να ξαναλειτουργήσουν είναι μηδενική. Μάλιστα καθημερινά, αυξάνεται ο αριθμός τους.

Σε όλα αυτά τα καταστήματα υπάρχουν εγκαταστάσεις συνδέσεως με τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης. Εάν αυτά αξιοποιήσουν οι ιδιοκτήτες, οι Δήμοι, η Πολιτεία με επεμβάσεις και με πλάνα ανακαίνισης και μετατροπής τους σε κατοικίες για φοιτητές, μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ. θα λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης. Θα μπορούσε να υπάρξει και κάποια επιδότηση, με δέσμευση να μην μετατραπούν σε τουριστικά καταλύματα.
Σήμερα, αυτά τα καταστήματα που αρκετά είναι κλειστά, για αρκετά χρόνια, αποτελούν εστίες ρυπογόνες και φιλοξενίας ποντικιών. Δεν είναι δύσκολη η μετατροπή τους σε κατοικίες που θα πληρούν τους στοιχειώδεις όρους υγιεινής (ύδρευσης αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης, αναγκαίου φωτισμού και αερισμού, κατασκευή W.C. και μικρής κουζίνας) όρους που Τεχνική Υπηρεσία θα ορίσει.

Δημήτριος Κωνσταντουδάκης
συνταξιούχος υγειονομικός
Εφευρέτης και Καινοτόμος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα