Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτική και διαχείριση

Εκπνέει σήμερα το «τελεσίγραφο» που έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης για την εκκένωση των κτηρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα.
Ενα τελεσίγραφο που επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση τις μεθοδεύσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη μετατροπή του εμβληματικού – διατηρητέου κτηρίου της πρώην Μεραρχίας στην παλιά πόλη σε ξενοδοχείο πολυτελείας.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων έγινε αναφορά επί του θέματος, με τον δήμαρχο Π. Σημανδηράκη να τάσσεται κατά της κατάληψης και να θεωρεί ουσιαστικά την υπόθεση της ξενοδοχοποίησης του ακινήτου «τελειωμένη» επικαλούμενος αφενός το δικαίωμα του Πολυτεχνείου να διαχειρίζεται κατά το δοκούν την περιουσία του και αφετέρου τους νομικούς περιορισμούς που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει το Ιδρυμα με τον ιδιώτη. Κατά τ’ άλλα δήλωσε ανοιχτός σε μια… μελλοντική συζήτηση (χαρακτηρίζοντάς την εκ των προτέρων ετεροχρονισμένη, αφού όπως είπε θα έπρεπε το συμβούλιο να είχε τοποθετηθεί εδώ και καιρό).
Με άλλα λόγια, ο δήμαρχος δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι συναινεί με την επένδυση, βάζοντας τη νομιμότητα (την όποια νομιμότητα, καθώς το Υπ. Παιδείας παραχώρησε το κτήριο το 1984 στο Πολυτεχνείο για εκπαιδευτικούς και μόνο σκοπούς) μπροστά από την πολιτική και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Ανάγκες που βρίσκονται στον αντίποδα της δημιουργίας ενός ακόμα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου στην καρδιά της παλιάς πόλης. Ανάγκες που η ικανοποίησή τους χρειάζεται πολιτικούς εκφραστές κι όχι διαχειριστές αλλότριων αποφάσεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.