Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Παρουσιάζονται “Τα Γράμματα της Παναγίας” του Β. Κακατσάκη

“Τα Γράμματα της Παναγίας” του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, που εκδόθηκαν σε βιβλίο το 2013 από την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και τα έσοδα από τις πωλήσεις του διατίθενται για τις ανάγκες του Αννουσακείου Ιδρύματος, θα παρουσιαστούν κι εφέτος, το Σάββατο, 8 Απριλίου και ώρα 19.30, στην “Κωνσταντινουπολειάδα” της Νέας Χώρας, από την Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και την Ομάδα Λόγου και Τέχνης “ΕΥ-πλους”.

Η εκδήλωση, όπως αναφέρει κι η σχετική ανακοίνωση, την οποία θα συντονίζει ο δάσκαλος Γιώργος Κανδαράκης, θα αρχίσει με απαγγελία του ποιήματος του Κώστα Βάρναλη “Η μάνα του Χριστού”, από την τ. σχολική σύμβουλο, θεατρολόγο, συγγραφέα Αγγέλα Μάλμου, ενώ τα έξι (6) γράμματα, στα οποία η Παναγία απευθύνεται στον γιο της και εκφράζει αυτά τα που έζησε και ένιωσε μέρα στη μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, διαβάζουν οι: Ρούλα Μουστάκα (δασκάλα), Δήμητρα Νικητοπούλου (δασκάλα), Τόνια Σκουλά (δασκάλα), Τόνια Καπετανάκη (δασκάλα), Σοφία Κοκολογιάννη (δασκάλα) και Αθηνά Ντούλια (σύμβουλος Εκπαίδευσης).

Σημειώνεται επίσης ότι η εκδήλωση θα είναι διανθισμένη με Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, που θα αποδώσει Χορός Ιεροψαλτών (Χοράρχης ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Αντώνιος Κλουβιδάκης).

Υπενθυμίζεται τέλος ότι “Τα Γράμματα της Παναγίας” παρουσιάστηκαν, πριν ακόμα γίνουν βιβλίο, από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 5ου Δημ. Σχ. Χανίων το 2004, πάλι στην “Κωνσταντινουπολειάδα” και στην Τριμάρτυρη Χανίων από το ΔΗΠΕΘΕΚ, το 2008, για να άκολουθήσουν, μετά την έκδοση άλλες εννέα (9) παρουσιάσεις – στην Κίσσαμο από την Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και στην Αλεξανδρούπολη από την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, οι δυο πρώτες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα