Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Παρενέργειες μιας ατυχούς δήλωσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το 1/3 της δυνάμεως του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, επειδή δεν είχε αρκετή προεκλογική κινητικότητα. Ένας άλλος λόγος συνέτεινε όταν ένα απ’ τα βασικότερα στελέχη του, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε μια άστοχη δήλωση για το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών στους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όμως δεν δικαιολογείται μια τόσο μεγάλη ήττα να αποδοθεί εξ ολοκλήρου στην κακή συγκυρία από μια, ας πούμε, γκάφα, ενός στελέχους, το οποίο στη συνέχεια ανασκεύασε τα λεγόμενα του, λέγοντας ότι «εξέφρασε προσωπικές απόψεις». Εκ τούτου συνεπάγεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος, συνειδητά ή από λάθος, κάνοντας αυτή τη δήλωση έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος.
Το αναμενόμενο ήταν να δημιουργηθεί θύελλα αντιδράσεων από κάθε πλευρά κομμάτων και ψηφοφόρων. Το αποτέλεσμα ήταν να αντιδράσει άμεσα η Κουμουνδούρου και να τον αποδομήσει, ανεξάρτητα αν το όνομα του ήταν γραμμένο στα ψηφοδέλτια, τα οποία είχαν τυπωθεί και εγκριθεί απ’ το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου.

Παρά ταύτα, τον σάλο που προκλήθηκε και τη δήλωση του, ότι αποσύρει την υποψηφιότητα του, ψηφίστηκε από 3.150 ανθρώπους. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν ήταν απλώς ένα μέλος για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένας παράγοντας που ως υπουργός την περίοδο 2015-2019 κατάφερε να ενσαρκώσει την προσπάθεια εκπασοκισμού του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις κατά καιρούς παλαιοαριστερές εξάρσεις της ρητορική του. Η συγκυρία των καιρών τότε τον ανάγκασε να κουτσουρέψει τις συντάξεις.
Τώρα αντί ν’ ασχοληθεί με τη διεθνή τοξικότητα που επιδρά στο πολιτικό προσκήνιο και να βρει με ποιο τρόπο δύο κόμματα θα διαμόρφωναν ένα μη πελατειακό κράτος, το οποίο απομυζούν οι μετακλητοί, έκανε αυτές τις δηλώσεις που συζητήθηκαν για λίγο, αλλά έκαναν ζημιά πολλή και στοχοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος.
Οι δηλώσεις Κατρούγκαλου προκάλεσαν αντιδράσεις από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ αλλά και από τον επιχειρηματικό κόσμο, όργανα του οποίου υποστηρίζουν ότι αν εφαρμόζονταν, θα καθιστούσαν ασύμφορη τη λειτουργία ατομικών επιχειρήσεων και θα εξαφάνιζαν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Κρίμα που η Βουλή χάνει τον κομψότατα ντυμένο και λαλίστατο με ρητορική δεινότητα πολιτικό, που σπανίως συναντά κανείς στις ημέρες μας στα κομματικά στελέχη, ο οποίος εξέθετε τις απόψεις του σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής με τη γείτονα Τουρκία, και υποστήριζε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλιζε τον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Κύριε Πλέσσα η αιτία της πανωλεθρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μόνο η ”ατυχής δηλωση” του κυρίου Κατρούγκαλου. Ηταν και η συσσορευμένη αγανάκτηση των χιλιαδων Συνταξιούχων για την κατακρεούργηση των συντάξεων τους με τον νόμο έκτρωμα που δημιούργησε η οποία εκδηλώθηκε στην κάλπη. Απορώ που κανένας δημοσιαγράφος δεν το επισημαίνει αυτο. Γνωρίζεται οτι η λεγόμενη αναπροσαρμογή -μείωση-των συντάξεων του νόμου του
    έφθασε μέχρι να μειώσει και τις συντάξεις χιλιάδων συνταξιούχων των 450 ευρω!!!!!!!!!!! δημιουργώντας και σε αυτούς ακόμα προσωπική διαφορά με αποτέλεσμα να μην πάρουν την τελευταία α’υξηση;;;; Σχετικό επίσημο μηνιαίων αποδοχων του ΕΦΚΑ εχω δημοσιεύση στη σελίδα μου στο Facebook για την επιβεβαίωση των όσων γράφω. Οσο για την εξόφληση των τοκογλείφων που είναι και δικό τους έργο η δημιουργία τους ας φρόντιζε να τα πάρει απο τα υπερκέρδη ορισμένων επιχειρήσεων απο τους παχειλούς μισθούς διορισμένων ”ειδικών συμβούλων” και των των συναδέλφων του Βουλευτών με τα προκλητικά προνόμεια τους και τις αλόγιστες δαπάνες του κρατικού μηχανισμού

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα