Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Νέα δεδομένα για το λατομείο Καντάνου

Τη λύση της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας που διαχειρίζεται το Λατομείο στην Κάντανο, αποφάσισε η “Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης”. Mετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που όριζε ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στην οικογένεια Καλαϊτζάκη και δεν είναι δημόσια έκταση, ήλθε η διαπιστωτική απόφαση της “Αποκεντρωμένης” να δώσει τέλος στη σύμβαση.

Τώρα οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να ενοικιάσουν ή να πουλήσουν την έκταση των 350 περ. Στρεμμάτων για λατομική ή άλλη χρήση.

Στη διαπιστωτική πράξη της “Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης” που υπογράφει η συντονίστρια αναφέρεται: «Διαπιστώνουμε την λύση της υπ’ αριθμ. 5882/03-05-2005 σύμβασης μίσθωσης για την εκμετάλλευση δημόσιας δασικής έκτασης και λειτουργία λατομείου αδρανών υλικών εντός της Λατομικής περιοχής Καντάνου, Δήμου Καντάνου, Ν. Χανίων, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ι. Σαρτζετάκη (νυν της εταιρείας «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΕΛΙΝΟΥ Α.Ε.»), κατά το μέρος που αφορά την εναπομείνασα, μετά τη δικαστική αναγνώριση υπέρ τρίτων, (υπ’ αριθμ. 1343/2015 απόφαση του Γ ́ Πολιτικού Τμήματος του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου), μισθωμένη έκταση, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρθρ. 60 του Ν.4512/2018, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό και διατακτικό μέρος των Δικαστικών αποφάσεων με αρ. 217/2019 Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων και αρ. 873/2021 του Δ’ Πολιτικού Τμήματος του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, από τον χρόνο άσκησης της αγωγής, δηλαδή από 31-10-2014, όπως ρητά αναφέρεται στο διατακτικό της αρ. 217/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων. » Στη συνέχεια στην απόφαση ορίζονται τα όρια της λατομικής περιοχής. Σημειώνεται πως το λατομείο από το 2021 δεν λειτουργούσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Καλαιτζάκη κ. Γιάννης Σφακιωτάκης ανέφερε στα “Χ.ν.” πως με την απόφαση αυτή «λύνεται οριστικά η σύμβαση της “Λατομεία Σελίνου Α.Ε.”, πλέον δεν υπάρχει καμία σχέση σύμβασης. Η “Λατομεία Σελίνου Α.Ε.” φεύγει οριστικά από το χώρο αυτό. Αποτελεί μια δικαίωση για τον κ. Νεκτάριο Καλαϊτζάκη ως εκπρόσωπο της οικογένειας που εδώ και 20 χρόνια αγωνίζονταν για αυτήν την υπόθεση.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα