Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

“Ναι” υπό προϋποθέσεις στη διάθεση των αποθεματικών από τους Δήμους της Κρήτης

Θετική, υπό προϋποθέσεις, εμφανίζεται η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης.

Το ίδιο και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων με ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία.
Χθες, τόσο από την ΠΕΔ Κρήτης όσο και από τον Δήμο Χανίων δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ψηφίσματα για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων.
Στο κείμενο επισημαίνεται:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων παρά το ό,τι διαφωνεί με τον τρόπο, που επέλεξε η κυβέρνηση να δεσμεύσει τα χρηματικά διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρεί τη σωτηρία της ίδιας της χώρας, ως πρωτεύον παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις και τις πρόσθετες δυσκολίες, που δημιουργεί στους Δήμους η δέσμευση των διαθεσίμων τους.
Πρέπει να ισχύσουν οι διευκρινήσεις, που τέθηκαν για το ζήτημα αυτό στον πρωθυπουργό από την ΚΕΔΕ και θα ορίζουν ως διαθέσιμα για δέσμευση, τα ποσά εκείνα, που πραγματικά δεν χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία των Δήμων.
Παράλληλα δηλώνουμε ότι δεχόμαστε αυτή η δέσμευση να ισχύσει μόνο για όσο χρόνο χρειαστεί και όχι επ’ αόριστον.
Γι’ αυτό και δεν αρνούμαστε με τις προϋποθέσεις, που προαναφέραμε να συνεισφέρουμε στη σωτηρία της χώρας από την χρεοκοπία, καταθέτοντας τα διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Η ανάγκη για εσωτερικό δανεισμό από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναδεικνύει τους κινδύνους, που υπάρχουν, από την παράταση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.
Αυτό, που προέχει, είναι η κυβέρνηση να φροντίσει, ώστε να επιτευχθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους δανειστές».

 

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα