Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Μελέτη για τον καθαρισμό της λίμνης της Αγιάς

Την ανάθεση εκπόνησης μελέτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για τη βελτίωση και τον καθαρισμό του βυθού της λίμνης της Αγιάς αποφάσισε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. Παράλληλα, αποφασίστηκε το “πάγωμα” της εφαρμογής του νόμου για την αξιολόγηση του προσωπικού της αιρετής Περιφέρειας Κρήτης έως ότου κριθεί η συνταγματικότητα του σχετικού νόμου που προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι το 15% των υπαλλήλων θα πρέπει υποχρεωτικά να βαθμολογηθεί χαμηλά.

«Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης των υπαλλήλων, αλλά με έναν τρόπο που να διασφαλίζεται η διαφάνεια και να είναι νόμιμος. Εμείς πιστεύουμε ότι ο νόμος αυτός πάσχει συνταγματικά και άρα θα πρέπει πρώτα να κριθεί η συνταγματικότητά του κι αν συμβαδίζει με την κείμενη νομοθεσία, ελληνική και ευρωπαϊκή», σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, μιλώντας στα “Χ.Ν.” και πρόσθεσε ότι απόφαση για αναστολή των σχετικών με την αξιολόγηση ενεργειών έχει λάβει και η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας με το σκεπτικό ότι ο νόμος πάσχει συνταγματικά, αλλά και ότι είναι αντικειμενικά ανεφάρμοστος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΑΓΙΑΣ

Στο μεταξύ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης αποφάσισε χθες την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για τον καθαρισμό της λίμνης της Αγιάς.
«Στο πλαίσιο αυτό τροποποιήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα για να προχωρήσουμε στη μελέτη βελτίωσης της λίμνης της Αγιάς και τον καθαρισμό του βυθού της, μέσα από μια προγραμματική σύμβαση με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και ετοιμάζουμε σχετική πρόταση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής», δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης και εξήγησε ότι η μελέτη, που θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2015, ενώ στη συνέχεια για τη χρηματοδότηση του έργου θα αναζητηθούν πόροι από τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες