Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ματιές στον κόσμο…

Μικρά φλαμίνγκο ξεδιψούν

Τα μικρότερα φλαμίνγκο ξεδιψούν με το ράμφος τους στο νερό το περίβλημά τους στο ζωολογικό κήπο Joburg στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Ο ζωολογικός κήπος Joburg είναι ένας ζωολογικός κήπος 55 εκταρίων (140 στρεμμάτων) που ιδρύθηκε το 1904 και φιλοξενεί περίπου 2.000 ζώα, από περίπου 320 είδη! Το είδος αυτό βρίσκεται στην υποσαχάρια Αφρική και τη δυτική Ινδία.

Εγκαίνια της μεγαλύτερης οπτικοακουστικής έκθεσης

Άποψη ενός από τα περίπτερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης Integrated Systems Europe (ISE), της μεγαλύτερης οπτικοακουστικής έκθεσης στον κόσμο, στην πόλη της Βαρκελώνης. Η εκδήλωση που διαρκεί έως την Παρασκευή, συγκεντρώνει 68.000 εγγεγραμμένους συμμετέχοντες και 1.055 εκθέτες.

44η επέτειος από την επιστροφή του Αγιατολάχ Χομεϊνί


Μια φωτογραφία φυλλαδίου που διατίθεται από το γραφείο του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, δείχνει τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να προσεύχεται στον τάφο του αείμνηστου ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, με την ευκαιρία της 44ης επετείου από την επιστροφή του Χομεϊνί από την εξορία στο Παρίσι, στο μαυσωλείο του στη νότια Τεχεράνη. Το Ιράν θα γιορτάσει την 44η επέτειο της επανάστασής του στις 11 Φεβρουαρίου 2023.

Το μόνο άγριο άλογο στον κόσμο!

Το άλογο Πρεζβάλσκι, η Filly με τη μητέρα της Pima, στον ζωολογικό κήπο στη Βαρσοβία. Το πουλάρι γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 2023. Το άλογο αυτό είναι αρκετά σπάνιο και το μόνο άγριο άλογο στον κόσμο. Το είδος απειλείται με εξαφάνιση, έχει καθεστώς EN (σε κίνδυνο) στην Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα