Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Κατερίνα Μανιμανάκη: «Θέλουμε έναν Δήμο για τους πολίτες του»

Η υποψήφια δήμαρχος Χανίων επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής στον Δήμο Χανίων για να ξαναβρούν τα Χανιά τον βηματισμό τους

Την ευκαιρία να εκλέξουν για πρώτη φορά µια γυναίκα δήµαρχο έχουν τα Χανιά, µε τη Κατερίνα Μανιµανάκη να δηλώνει έτοιµη να αναλάβει την ευθύνη, παρουσιάζοντας θέσεις και όραµα για την πόλη και ιδιαίτερα τις περιαστικές περιοχές.
Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” και στην ενότητα “Terra Politica” του podcast της εφηµερίδας, η διακεκριµένη χειρουργός εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν να διεκδικήσει τον ∆ήµο Χανίων και επισηµαίνει τις συνέπειες τις διοίκησης Σηµανδηράκη στην φυσιογνωµία των Χανίων.

• Επιστήµονας, διευθύντρια Ορθοπεδικής κλινικής, άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη αναγνωρισιµότητα. Τι ήταν αυτό που σας κινητοποίησε να διεκδικήσετε τον δήµο Χανίων, να “ξεβολευτείτε” και να πείτε «ως εδώ, κάποιος πρέπει να βγει µπροστά»;
Τη δουλειά µου την αγαπώ, τη λατρεύω και όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις θέσεις στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας, και πλέον διευθύντρια της Ορθοπεδικής κλινικής. Μια δουλειά που έχω δώσει την ψυχή µου και πολλή προσωπική προσπάθεια για να “καταξιωθώ” σε αυτόν τον χώρο, έναν ανδροκρατούµενο χώρο όπως γνωρίζετε και µπόρεσα όλα αυτά τα χρόνια να εξελιχθώ και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων ως η πρώτη γυναίκα διευθύντρια Ορθοπεδικής κλινικής -ήµουν και η πρώτη ορθοπεδικός στα Χανιά- από τις λίγες γυναίκες στον χώρο της µικροχειρουργικής. Οπότε έχω πολλές πρωτιές στο βιογραφικό µου και κυνηγάω µία ακόµα πρωτιά! Της πρώτης δηµάρχου. Θα είναι µια πρωτιά για την πόλη των Χανίων κι εύχοµαι ο κόσµος αυτό να το αναγνωρίσει και να µου δώσει την ευκαιρία, όχι για την πρωτιά ως αυτοσκοπό, αλλά για να αναλάβουµε πραγµατικά και να αλλάξουµε τον δήµο Χανίων.
Ο ίδιος ο κόσµος, µου ζήτησε να µπω µπροστά, η ίδια η κοινωνία, διότι βλέπουµε ότι τα Χανιά έχουν χάσει τον βηµατισµό τους. Έχω µεγαλώσει στα Χανιά, ζω µέσα στην πόλη µια ζωή και βλέπουµε πλέον ότι τα Χανιά είναι σαν να µας έχουν γυρίσει σε εµάς τους πολίτες την πλάτη. Με τροµάζει η συσσώρευση των προβληµάτων, οι αποσπασµατικές λύσεις που πάνε να δώσουν στα προβλήµατα του δήµου µας. Με τροµάζει το γεγονός πως δεν υπάρχει ένα ουσιαστικό σχέδιο, το οποίο θα δώσει λύσεις στα προβλήµατα όχι µόνο της πόλης αλλά και όλων των περιαστικών δήµων γιατί βλέπουµε όλο αυτό το διάστηµα και τους περιαστικούς δήµους να έχουν µείνει στη µοίρα τους. Βλέπω ότι υπάρχει µια δηµαρχία η οποία ουσιαστικά δηµιουργεί αδιέξοδα, ικανοποιεί προσωπικές φιλοδοξίες και συµφέροντα και για εµάς, τη δηµοτική κίνηση “Όνειρο είναι τα Χανιά”, θεωρούµε ότι θέλουµε έναν διαφορετικό δήµο. Θέλουµε έναν δήµο αλληλεγγύης, έναν δήµο που θα δουλέψει µαζί µε τους πολίτες για τους πολίτες. Γιατί αυτή είναι κι η αρχή µας, ότι ο δήµος πρέπει να λειτουργ ήσει µαζί µε τους πολίτες του και να σχεδιάσουν το µέλλον αυτής της πόλης.

Η υποψήφια δήμαρχος Χανίων επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής στον Δήμο Χανίων για να ξαναβρούν τα Χανιά τον βηματισμό τους

• Από την εισαγωγική σας τοποθέτηση αντιλαµβάνοµαι ότι δε συµµερίζεστε την ταµπέλα της “έξυπνης πόλης” που επιχειρείται να παρουσιαστεί από τη σηµερινή δηµοτική Αρχή. ∆εν ξέρω αν έχετε βρει εσείς αυτά τα “έξυπνα” στοιχεία στην καθηµερινότητα ή βασανίζεστε όπως οι περισσότεροι µε τα απλά και στοιχειώδη στην πόλη µας…
Προσπαθεί ο κ. Σηµανδηράκης να παρουσιάσει µια έξυπνη πόλη. Γνωρίζουµε τι είναι έξυπνη πόλη; Έχουµε πολλά παραδείγµατα δήµων που έχουν φτιάξει πραγµατικά µια έξυπνη πόλη και ένας από αυτούς είναι ο δήµος Τρικκαίων. Έξυπνη πόλη δεν έχουν γίνει τα Χανιά, όµως µπορούν να γίνουν γιατί έχουµε στο δικό µας ψηφοδέλτιο τους έξυπνους ανθρώπους που µπορούν να τη δηµιουργήσουν. Σε συνεργασία λοιπόν µε την τεχνογνωσία που µπορούν να µας δώσουν τα ιδρύµατα της πόλης µας κι ένα από αυτά βεβαίως είναι το Πολυτεχνείο, µπορούµε να µετατρέψουµε τα Χανιά σε µία έξυπνη πόλη γιατί έχουµε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι µε την εξυπνάδα τους θα µπορούν να αναλάβουν τον δήµο Χανίων και µπορούν να τον µετατρέψουν σε έξυπνη πόλη. Αλλά δεν είναι αυτό θεωρώ το πρώτο ζητούµενο στην πόλη των Χανίων. Μια έξυπνη πόλη βοηθά σίγουρα τους πολίτες και βοηθά κάποια πράγµατα µέσα στην πόλη να λειτουργήσουν πιο ευέλικτα και πιο εύκολα ώστε να διευκολύνουν τους ίδιους τους πολίτες.

• Οι δικές σας προτεραιότητες ποιες είναι για τα Χανιά; Τι βάζετε σε άµεση ανάγκη για να αλλάξει µε τη νέα δηµοτική αρχή;
Πρώτη προτεραιότητά µας είναι η προστασία των πολιτών. Πρέπει να τεθεί σε εφαρµογή και να επικαιροποιηθεί το χωροταξικό σχέδιο πόλεως ώστε να µπορέσουµε να χρησιµοποιήσουµε αυτά τα εργαλεία που µας δίνει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κράτος, να µπορέσουµε να αναπτύξουµε τόσο την πόλη αλλά και τους περιαστικούς δήµους. Πρόκειται για εργαλεία που χαθήκανε µέσα στα προηγούµενα χρόνια, δεν µπορέσανε να χρησιµοποιηθούν όπως θα έπρεπε και για αυτόν τον λόγο είδαµε τις περιαστικές περιοχές να µην αναπτύσσονται καθόλου, να αφήνονται στη µοίρα τους και πλέον να αντιµετωπίζουν σοβαρά προβλήµατα που µπορεί να τα βρούµε µπροστά µας λόγω της κλιµατικής αλλαγής -γιατί η κλιµατική αλλαγή δεν ήρθε σήµερα, αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό- και δυστυχώς δεν έχουµε προβλέψει πώς θα αντιµετωπίσουµε ένα πολύ σοβαρό πρόβληµα όπως πρόσφατα συνέβη στην πόλη µας µε µία βροχόπτωση που διήρκησε πολύ λίγη ώρα αλλά εάν είχε συµβεί κάποιο πιο έντονο φαινόµενο είναι βέβαιο ότι θα είχανε δηµιουργηθεί πολύ περισσότερα προβλήµατα από αυτά που ελπίζουµε ότι δε θα βρεθούµε και δεν ευχόµαστε να συµβούν όπως συνέβησαν στη Βόρεια Ελλάδα.

• Πολλές φορές, προεκλογικά ακούµε υποσχέσεις από υποψηφίους όµως βλέπουµε να µένουν στα λόγια. Είδαµε για παράδειγµα στο προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Σηµανδηράκη, έναν «απολογισµό πεπραγµένων» όπου µετρήσαµε πάνω από 22 µακέτες που ουσιαστικά ανανεώνουν κάποια “θα” που ειπώθηκαν το 2019. Εσάς το πρόγραµµά σας είναι ρεαλιστικό κι υλοποιήσιµο;
Το πρόγραµµά µας είναι απόλυτα ρεαλιστικό κι υλοποιήσιµο και έχει φτιαχτεί από ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν πώς µπορούµε να υλοποιήσουµε απλά πράγµατα τα οποία θα βελτιώσουν την καθηµερινότητα των πολιτών γιατί αυτό χρειάζεται η πόλη µας· απλές παρεµβάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν την καθηµερινότητα του εργαζοµένου, των µόνιµων κατοίκων της πόλης, ακόµη όµως και των επισκεπτών γιατί τους χρειαζόµαστε στην πόλη µας. Οπότε µε όλα αυτά νοµίζω ότι το πρόγραµµά µας είναι απόλυτα ρεαλιστικό διότι θα έχει αρχή και τέλος, ενώ εδώ βιώνουµε το ακριβώς αντίθετο.

• Ουσιαστικά ανακοινώνονται πράγµατα και µεταφέρονται στον προϋπολογισµό του επόµενου έτους, ανακοινώνονται έργα που πάνε ακόµη και σε βάθος δεκαετίας.
Έργα στην πόλη µας πρέπει να γίνουνε, δεν είναι δυνατόν να µην γίνουν, όµως πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο πριν ξεκινήσουν αυτά τα έργα, ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους πολίτες αυτής της πόλης να αποδεχτούν αυτά τα έργα ότι ναι πρέπει να γίνουν γιατί είναι για το καλό αυτής της πόλης αλλά θα πρέπει να υπάρχει πρώτα ένας σωστός σχεδιασµός. Αυτά τα έργα δηλαδή τα οποία θα γίνουν να µη δηµιουργήσουν πρόβληµα στους ίδιους τους πολίτες ή τουλάχιστον το µικρότερο πρόβληµα στους πολίτες, τους εργαζοµένους, τους καταστηµατάρχες, παντού.

• Πρωταρχικό νοµίζω είναι η στάθµευση στις µέρες µας. Με τα έργα που ξεκινούν στο κέντρο µε αποσπασµατικές παρεµβάσεις όπως ο υποτιθέµενος ποδηλατόδροµος, έχουν χαθεί εκατοντάδες θέσεων στάθµευσης.
Ο ποδηλατόδροµος ο οποίος πραγµατικά δεν ξέρω γιατί περηφανεύεται η δηµοτική αρχή για αυτόν, δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Εκτιµώ ότι είναι ένας επικίνδυνος ποδηλατόδροµος και αν δείτε και το τελευταίο διάστηµα δεν κυκλοφορούν ποδήλατα στο ποδηλατόδροµο.

• Ναι, είναι πλέον χώρος φόρτωσης – φορτοεκφόρτωσης…
Ακριβώς! Τα ποδήλατα έχουν λιγοστέψει. Στην αρχή, ο κόσµος είχε αγκαλιάσει τον ποδηλατόδροµο αλλά τελικά βλέπουµε ότι επειδή ακριβώς είναι επικίνδυνος, ενώ µέσα στην πόλη θα µπορούσε να διαµορφωθεί ένας πολύ ωραίος ποδηλατόδροµος στο παραλιακό µέτωπο της πόλης µας, εκείνος δηµιουργήθηκε µέσα στο κέντρο της πόλης βίαια, αποµάκρυνε θέσεις στάθµευσης επίσης βίαια, χωρίς να έχει προβλεφθεί κάτι και να υπάρχει ένα σχέδιο για το που θα σταθµεύσουν οι άνθρωποι. Ο ποδηλατόδροµος της Κυδωνίας πράγµατι πήρε θέσεις στάθµευσης, και όλη αυτή η κίνηση και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν την περιοχή προσπαθούν µε τα αυτοκίνητά τους να παρκάρουν στους γύρω δρόµους της περιοχής, µε αποτέλεσµα η κίνηση εκεί να είναι αφόρητη. Το πατρικό µου σπίτι εκεί και για να µπορέσω να παρκάρω και να πάω στους γονείς µου, µπορεί να κάνω και πάνω από 45’ λεπτά και πάλι αν βρω χώρο στάθµευσης… ενώ πολλές φορές -για να κάνουµε και λίγο χιούµορ- παίρνω τη µητέρα µου και της λέω κατέβασέ µου το ταπεράκι κάτω να το πάρω και να φύγω γιατί δεν έχω που να παρκάρω!

• Η επόµενη δηµοτική αρχή στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα θα διαχειριστεί κονδύλια τα οποία -όπως λέγεται σχετικά- θα είναι αντίστοιχα της εποχής του 2004. Έρχονται δηλαδή µεγάλες χρηµατοδοτήσεις. Ίσως είναι µια από τις τελευταίες ευκαιρίες να αλλάξει η πόλη των Χανίων. Η σηµερινή δηµοτική αρχή έχει δείξει τι θέλει, φαραωνικές µαρίνες, αναπλάσεις προσαρµοσµένες στις ανάγκες του τουριστικού κλάδου κ.λπ.. Εσείς έχετε σχέδιο για παρεµβάσεις που θα κάνουν όµως την πόλη πιο ανθρώπινη, πιο βιώσιµη και θα κάνει τους Χανιώτες να µην νιώθουν κοµπάρσοι σε ένα τουριστικό σκηνικό που έχει στηθεί;
Όπως είπα και στην αρχή, ζω σε αυτήν την πόλη και βλέπω ήδη ότι η µεριά της παλιάς πόλης στο λιµάνι πλέον δεν έχει µόνιµους κατοίκους. Οι µόνιµοι κάτοικοι έχουν πλέον φύγει ή έχουν αποµείνει λίγοι ηλικιωµένοι οι οποίοι έχουν σοβαρό πρόβληµα επιβίωσης µέσα στην παλιά πόλη λόγω αυτών των συνθηκών. Θέλουµε τουριστική ανάπτυξη αλλά µε ένα µέτρο. Η παλιά µας πόλη και το λιµάνι πράγµατι τα τελευταία χρόνια λόγω της χρήσης του airbnb έχει αλλάξει κι έχει οµορφύνει κι αυτό πρέπει να το παραδεχτούµε, όµως έχει διώξει τους κατοίκους της και αυτό πάει να συµβεί αυτήν την στιγµή µε πολύ άσχηµο τρόπο στην περιοχή της Νέας Χώρας. ∆ηλαδή πρόσφατα που πέρασα, βλέποντας υψωµένα τα νεόκτιστα ξενοδοχεία που δηµιουργούνται στη Νέα Χώρα, εµένα προσωπικά µου δηµιούργησε µια άσχηµη αίσθηση.

• Και πρόκειται για µία από τις πιο ιστορικές γειτονιές…
Ακριβώς! ∆ηλαδή χαλάσαµε το παλιό λιµάνι και πάµε να χαλάσουµε τώρα και τη Νέα Χώρα, στην πορεία θα πάµε στο Κουµ Καπί; Για εµάς όχι, χρειάζεται µια ισόρροπη ανάπτυξη στην πόλη κι αυτά τα κονδύλια που αναφέρατε είναι ευπρόσδεκτα, πρέπει όµως να µοιραστούν σε όλη την πόλη των Χανίων και όχι µόνο στο κέντρο. Οι περιαστικοί δήµοι έχουν τεράστιο πρόβληµα, δεν έχει πέσει εκεί ούτε ένα ευρώ όλο αυτό το διάστηµα και από το Ακρωτήρι µέχρι τα Νεροκούρου, µέχρι την Αγία Μαρίνα, οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν από τις υποδοµές που δεν έχουν.

• Ένα άλλο χαρακτηριστικό της δηµαρχίας Σηµανδηράκη είναι να δαπανώνται χρήµατα µ για να αποκτηθούν ακίνητα τα οποία διεκδικούσε για πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία. “Μαρκοπούλου”, ΙΚΑ, το οικόπεδο της ΑΒΕΑ το αγοράσαµε υποτίθεται για να γίνει παιδική χαρά και πάρκινγκ αλλά δεν τα είδαµε.
Το ανέφερα πρόσφατα στον κ. Σηµανδηράκη για την ΑΒΕΑ και ουσιαστικά µου “επιτέθηκε”. Πραγµατικά ξοδέψαµε 4,5 εκατοµµύρια ευρώ για να αγοραστεί η περιοχή αυτή και τελικά για ποιο λόγο; Να φτιαχτεί πάρκινγκ για τα πεντάστερα ξενοδοχεία γιατί περί αυτού πρόκειται. Ο χώρος στάθµευσης χρειάζεται αλλά αυτήν την στιγµή ο δήµος θέλει να τον αξιοποιήσει και να τον δηµιουργήσει µε υπόγειο πάρκινγκ το οποίο θα στοιχίσει άπειρα χρήµατα στην συγκεκριµένη περιοχή λόγω της ιδιαιτερότητάς της µιας και βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. ∆εν είµαι ειδικός ούτε µηχανικός για να γνωρίζω αλλά τουλάχιστον µπορώ να φανταστώ ότι αυτό θα στοιχίσει τόσα πολλά χρήµατα τα οποία πράγµατι θα µπορούσε να αγοραστεί γιατί πραγµατικά χρειαζόταν, δεν το αµφισβητεί κανείς αυτό, όµως θα µπορούσε να δηµιουργηθεί εκεί ένα πάρκο, ένας χώρος πρασίνου, ένας χώρος ανάπαυσης για την περιοχή. Αντιθέτως, θα εξυπηρετήσει τα συµφέροντα των πεντάστερων ξενοδοχείων ως πάρκινγκ. Υπήρχαν ευκαιρίες να αγοραστούν µε πολύ λίγα χρήµατα περιαστικές περιοχές αλλά και µέσα στο κέντρο των Χανίων που θα αναβάθµιζαν ενδεχοµένως και την ίδια την περιοχή, όπως των Παχιανών ή θα µπορούσε σε κάποιες άλλες να νοικιαστούν περιοχές να δηµιουργήσουν περιφερειακά πάρκινγκ και πάµε να φτιάξουµε ένα τεράστιο πράγµα µέσα στη Νέα Χώρα για τη συγκεκριµένη εξυπηρέτηση που ανέφερα.

• Οι επιλογές της απερχόµενης δηµοτικής αρχής δείχνουν λοιπόν να ικανοποιούν συγκεκριµένες επιθυµίες, σε µια περίοδο που βλέπουµε έντονες και ωµές παρεµβάσεις στις αυτοδιοικητικές κλογές στα Χανιά. Το περιµένατε ότι τελικά η εκλογική µάχη θα είναι τόσο πολύπλοκη;
Ο δήµος Χανίων είναι ένας από τους τρεις πλουσιότερους δήµους της Ελλάδος. Τα Χανιά πραγµατικά είναι ένας δήµος ο οποίος θα µπορούσε µε έναν άλλο τρόπο διοίκησης από το δήµο να γίνει τελείως διαφορετικός αλλά τελικά φαίνεται ότι όλα τα χρήµατα πέσανε εκεί που δεν έπρεπε, µέσα στο κέντρο της πόλης, χαλάνε την παλιά πόλη. ∆ηλαδή εγώ νοιώθω ότι η παλιά πόλη εάν συνεχίσει µε αυτούς τους ρυθµούς την επόµενη δεκαετία θα καταστραφεί.
∆εν ξέρω µπορεί να είµαι η παράξενη, µπορεί να είµαι εγώ ο άνθρωπος που τα βλέπει τα πράγµατα διαφορετικά, αλλά τελικά αυτό αποδεικνύεται και αυτό λαµβάνουµε από όλο τον κόσµο, όλες αυτές τις µέρες που κάνουµε τις περιοδείες µας.

• Άρα το ενδιαφέρον για την πόλη αφορά το… real estate, γι’ αυτό και το µεγάλο ενδιαφέρον και η εµπλοκή;
Η ανάπτυξη της Νέας Χώρας και η οικοδόµηση αυτή τη στιγµή µεγάλων ξενοδοχειακών µονάδων στη Νέα Χώρα αυτό αποδεικνύει.

• Από τις επαφές λοιπόν που έχετε κάνει όλες αυτές τις µέρες έχετε δει ο κόσµος να διατυπώνει το αίτηµα της αλλαγής των πραγµάτων;
Καταρχάς είναι βέβαιο ότι στις επαφές όλες αυτές που έχουµε κάνει ο κόσµος µας έχει αγκαλιάσει, βλέπει ότι φέρνουµε κάτι διαφορετικό για το δήµο Χανίων, φέρνουµε κάτι µέσα από την καρδιά µας, µέσα από την ψυχή µας, αυτό που λέµε ο κόσµος το πιστεύει, µας έχει εµπιστευτεί, µας έχει αγκαλιάσει. Ο κόσµος είναι εξοργισµένος µε αυτό που συµβαίνει στην πόλη του, και όχι µόνο µέσα στο κέντρο των Χανίων άλλα και στους περιαστικούς δήµους, όταν γυρνάµε τις περιοχές γύρω δεν βλέπουµε µία παιδική χαρά. Παιδικές χαρές δεν υπάρχουν πια και αυτή τη στιγµή και για να γυρίσουµε και πίσω στην Νέα Χώρα, φτιάχνουµε όλο το παραλιακό µέτωπο και αν πάτε στην παιδική χαρά της Νέας Χώρας δεν µπορεί να παίξει καν ένα παιδάκι. Αυτό θέλει ο κόσµος, θέλει να έχει µια παιδική χαρά, ένα σχολείο ασφαλές, ένα χώρο πολιτισµού για τα νέα παιδιά ώστε να µπορούν να εκφραστούν, να µπορούνε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και αυτά τα έχει χάσει ο δήµος Χανίων.

• Να ξαναπάρει πίσω την πόλη του δηλαδή.
Ναι, αυτό τον δήµο λοιπόν θέλουµε πίσω, θέλουµε το δήµο της γειτονιάς, αυτόν που θα αναπτυχθεί γύρω από τη γειτονιά, µαζί µε τους ίδιους τους πολίτες, έναν δήµο πολιτισµού γιατί τα Χανιά είναι µια πόλη πολιτισµού, αυτόν τον πολιτισµό που τα τελευταίο χρόνια έχουµε χάσει.

• Και αξίζει να επισηµανθεί ότι κάνετε µία προσπάθεια που υπερέβη κοµµατικά όρια. Έγινε κάλεσµα συµπόρευσης.
Πράγµατι αλλά αυτό ήταν και δική µου επιθυµία γιατί αυτό χρειάζεται ο κόσµος πια. ‘Ήταν δική µου επιθυµία ότι από τη στιγµή που θα αναλάβω το ψηφοδέλτιο, πρέπει να ανοίξει προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως και το καταφέραµε. Ενδεχοµένως αν είχαµε παραπάνω χρόνο, που το λένε όλοι θα το καταφέρναµε ακόµη περισσότερο, άνοιξε προς όλες τις κατευθύνσεις, άνοιξε και από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και από το χώρο της Ν∆, έχουµε υποψηφίους µέσα, έχουµε βεβαίως και υποψηφίους που δεν είναι ενταγµένοι σε κάποιο κοµµατικό χώρο και αυτό µας κάνει ακόµα πιο περήφανους γιατί αυτοί οι άνθρωποι ήρθανε και πλαισίωσαν το ψηφοδέλτιό µας γιατί νοιώθουνε ότι πράγµατι είναι αυτό που τους εκφράζει.
Εκεί πραγµατικά και εγώ συγκινούµαι όταν έχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο µέσα συµµαθητές µου από το νηπιαγωγείο, όταν έχω φίλους µου και ανθρώπους αγαπηµένους που από την πρώτη στιγµή ήρθανε και είπαν είµαστε δίπλα σου και σε στηρίζουµε σε ό,τι κάνεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα