Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ημερομηνίες και εκλογές

Το “θολό τοπίο”, σχετικά με την ημερομηνία κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες αναμενόταν να … διαλυθεί χθες το βράδυ, με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους “Πρωταγωνιστές”.
Είναι γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών “έδιναν και έπαιρναν”… πηγαινοέρχοντας από Απρίλιο μέχρι και Ιούλιο.
Το τραγικό μάλιστα δυστύχημα στα Τέμπη, άλλαξε τα δεδομένα και τις αρχικές σκέψεις του πρωθυπουργού για κάλπες μέσα στον Απρίλιο.
Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο της 9ης Μαρτίου είχε δώσει τέλος στα σενάρια περί εκλογών πριν από το Πάσχα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ακόμη μπροστά της ένα πλούσιο νομοθετικό έργο ενώ στις προτεραιότητές της είναι και η υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών.
Οπως και να ’χει, η ανακοίνωση για διεξαγωγή μέσα στον Μάιο δίνει ένα στίγμα, καθώς η χώρα βρίσκεται ήδη εδώ και εβδομάδες -έστω και άτυπα- σε προεκλογική περίοδο. Και μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου να δήλωνε χθες ότι «το σημαντικό δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά να αναδειχθούν τα διλήμματα, τα διακυβεύματα, η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και όλα αυτά που και πριν, αλλά και τώρα
-μετά την τραγωδία των Τεμπών- αναδεικνύονται ακόμα πιο επιτακτικά», όμως δεν ήταν και ό,τι καλύτερο το “μάδημα της μαργαρίτας” επί των ημερομηνιών!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα