Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Η ωμή πραγματικότητα των γεγονότων

Η μόλυνση του περιβάλλοντος χτυπά συνεχώς καμπανάκι, και παρά τις «διασκέψεις» παγκοσμίως, κανείς δεν φαίνεται να θέλει την σωτηρία μας και την σωτηρία του πλανήτη.
Οι θάλασσες μολύνονται από σκουπίδια, χημικά και πυρηνικά κατάλοιπα. Το υπέδαφος εξαντλείται συνεχώς κι ας λένε ορισμένοι ότι «αυτό το ακούνε χρόνια». Η ατμόσφαιρα από τα «σπρέυ» καταστρέφεται. Πουλιά χάνονται, ζώα λιγοστεύουν, οι μεταβολές των καιρικών συνθηκών είναι μεγάλες. Κι όμως οι άνθρωποι δεν κατανοούμε, ότι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούμε, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που θέλει κι αυτός να ζήσει.
Το αν μέσα στα πόσιμα νερά μεγάλων πόλεων ανά τον κόσμο έχουν βρεθεί πολλών ειδών βακτηρίδια, κολοβάκιλλοι, βακτηρίδια φυματίωσης, τύφου, κλπ. Το αν το οξυγόνο της ατμόσφαιρας όλο και περιορίζεται, διότι καταστρέφουμε το θαλασσινό πλαγκτόν, που παράγει το 70% του γήινου οξυγόνου, καταστρέφοντας και τα δάση, μολύνοντας ταυτόχρονα με τα αυτοκίνητα και τις βιομηχανίες μας το υπάρχον οξυγόνο.
Όλα αυτά, λέει ο νους, είναι γνωστά, γιατί μας τα θυμίζεις. Ναι, όλα αυτά υπάρχουν, είναι αλήθεια, αλλά εμείς συνεχίζουμε και ζούμε!!!
Ναι, συνεχίζουμε και ζούμε, αλλά ας προσέξουμε λιγάκι την εξέλιξή μας μέρα με την μέρα. Ο πλανήτης μας, ως ζωντανός οργανισμός, έχει την αύρα του, το ζωτικό του σώμα, όπως την έχουν τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και κάθε ζωντανός οργανισμός. Η αύρα του όμως, η οποία δίνει ενέργεια και στην αύρα κάθε ζωντανού οργανισμού, έχει μειωθεί στο ήμισυ και η συχνότητα του, δηλαδή οι χτύποι «της καρδιάς του» ενώ ήταν 7,83 h/s πριν κάποιες δεκαετίες, σήμερα ανεβοκατεβαίνει στους 15, στους 20, και επιστήμονες δηλώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει και τους 30 h/s.
Έχει ταχυκαρδίες ο πλανήτης, έχει αρρυθμίες, έχει πρόβλημα επιβίωσης.
Ακόμη ο πλανήτης Γη, έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, που έχει άμεση σχέση με τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης, (γη, νερό, φωτιά, αέρας)*, και προέρχεται από την μόλυνση τους. Δεν θα αναφερθούμε στον αιθέρα, (το 5ο στοιχείο) επειδή θα χρειαζόμασταν και χρόνο, αλλά και δεν είναι του παρόντος.
Τα τέσσερα στοιχεία υπάρχουν παντού στον κόσμο μας και υπάρχουν και στο σώμα του πλανήτη μας. Ο πλανήτης δεν μολύνεται μόνο ως τρισδιάστατο σώμα. Μολύνεται και το ενεργειακό του σώμα, η αύρα του, και αναφερθήκαμε στον ήχο που παράγει, στην μουσική των πλανητών που είπε ο Πυθαγόρας, στην οποία μουσική συμμετέχει και η Γη.
Η ανθρωπότητα μολύνει την αύρα και το φυσικό σώμα της Γης με την τεμπελιά, την αδράνεια, με την οποία αντιμετωπίζει την καθημερινότητα αλλά και τους κύριους προορισμούς της. Σε ότι αφορά τα στοιχείο νερό, μολύνεται με την λαγνεία και τα όποια παιχνίδια αυτής και αντιλαμβανόμαστε ότι η μόλυνση αυτή είναι σε μεγάλη έξαρση. Επίσης το στοιχείο αέρας μολύνεται από τις κακές σκέψεις μας. Παρατηρώντας τον εαυτό μας εύκολα διαπιστώνουμε ότι σε μια συνηθισμένη μέρα μας, περισσότερες είναι οι κακές σκέψεις παρά οι καλές. Περισσότερη είναι η γκρίνια, η μιζέρια, παρά η χαρά, η γαλήνη.
Θα σκεφθεί κάποιος, ότι μας αναγκάζουν, μας οδηγούν σ’ αυτόν τον τρόπο σκέψης. Κι εμείς τί κάνουμε; Γιατί αφηνόμαστε να μας οδηγούν, αν δεν θέλουμε; Μπορεί κάποιος να μας αναγκάσει ή βρίσκουμε κι εμείς πρόσφορο έδαφος στο “ο άλλοι φταίνε”, για να δικαιολογήσουμε τις κακές μας σκέψεις;
Και το τέταρτο στοιχείο, αυτό της φωτιάς, δημιουργεί βία, οργή, πάθη, που σαν τα αγριόχορτα τ’ αφήσαμε και μας έγιναν τεράστια. Τα πάθη ανεξέλεγκτα, η οργή μας εύκολη, κι εκδηλώνεται με την παραμικρή ευκαιρία και η βία πλέον είναι συνηθισμένο φαινόμενο των ημερών μας στην κοινωνία.
Όλα αυτά επηρεάζουν το ζωτικό σώμα – αύρα – και το δικό μας, και των γύρω μας, αλλά και του πλανήτη. Κι όλη αυτή η αρνητικότητα από την αύρα του πλανήτη επιστρέφει σε μας πολλαπλάσια.
Περιμένουμε ότι “κάτι” θα αλλάξει, κάποιος θα τα διορθώσει όλα. Πώς όμως;
Αυτό που μπορεί να γίνει τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, είναι ο καθένας μας ν’ αλλάξει τον εαυτό του. Είναι πολλή δύσκολο ν’ αλλάξουμε σαν ομάδα. Είναι αδύνατο ν’ αλλάξουμε σαν ανθρωπότητα. Ας προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ατομικά, ότι μας είναι εμπόδιο, ότι μας ενοχλεί ή διαπιστώνουμε ότι δημιουργεί προβλήματα στους άλλους. Ν’ αφήσουμε στην άκρη το “εγώ έτσι είμαι” και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας, την ζωή μας, την ζωή των άλλων γύρω μας και φυσικά την ζωή του πλανήτη.
Διαφορετικά, “κάποιος άλλος” θα κάνει τον καθαρισμό, που ο πλανήτης χρειάζεται. Κι εμείς, κόκκος άμμου πάνω στον πλανήτη, θα δεχθούμε αναγκαστικά τις αλλαγές. Γιατί; Μα για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θελήσαμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας γιατί τον θεωρούσαμε άτρωτο, δυνατό, κυρίαρχο.
Φτερό στον άνεμο είμαστε. Τουλάχιστον ας συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητά μας, ας επανεκτιμήσουμε τις αξίες της ζωής και ας χρησιμοποιήσουμε αυτές τις αξίες ως πηδάλιο για το υπόλοιπο της ζωή μας.
Αξίζει τον κόπο, διότι θα διαπιστώσουμε, ότι η ζωή μας αποκτά άλλο νόημα, αποκτά φως, γεμίζει χαρά, αγάπη, ειρήνη. Κι όλα αυτά όχι στο τάχα του νου, αλλά ριζωμένα στα βάθη της καρδιάς.

*Τα τέσσερα στοιχεία ενυπάρχουν σε κάθε ζωντανό οργανισμό, όπως και στα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και διαμορφώνουν χαρακτήρες, δράσεις, αντιδράσεις.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα