Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Η Ιερά Παράκληση Οσίου Νικηφόρου στο Σηρικάρι

Κύριε διευθυντά
την Τετάρτη το απόγευμα 6-6-2018 ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου και παραβρέθηκα στην Ιερά παράκληση εις τον νεοαναγειρόμενο Ναό του Οσίου Νικηφόρου στον συνοικισμό “Κωστογιάννηδες, του Σηρικαρίου.
Οι προσελθόντες πιστοί μετέβησαν εκεί με 15 πούλμαν και αρκετά μικρά οχήματα κυρίως από Χανιά και Κίσαμο.
Οι παρακλητικές χορωδίες με τη γλυκύτατη μελωδική φωνή τους αντιλάλησαν στα καστανοσκεπή φαράγγια και λαγγάδια του Σηρικαρίου.
Είμαι βέβαιος ότι και η ψυχή του Οσίου Νικηφόρου, εκεί, στο γενέθλιο τόπου του άκουσε τις χερουβικές ψαλμωδίες.
Πιστεύω ότι οι συμμετάσχοντες στην Ιερά Παράκληση, όπως κι εγώ, φύγαμε με μια ανάλαφρη αεράτη ικανοποίηση. Όχι μόνο μιας φυσιολατρικής διαδρομής αλλά και μιας βαθύτερης ικανοποίησης του Κώδικα Αξιών.
Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και τον έπαινό μου προς την προσωπικότητα του σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλόχιου. Η δραστηριότητά του και η ατέλειωτη ενεργητικότητα αυτού παράγουν ένα πολυσχιδές έργο.
Δεν αντλεί και δεν απολαμβάνει μόνο την τιμή και την δόξα του αξιώματος του μητροπολίτη. Ο ίδιος του προσδίδει κύρος και σεβασμό.
Η Εκκλησία είναι βυζαντινού ρυθμού. Μέχρι τώρα έχει πατήσει… στα πέδιλά της κι έχει βγάλει… έξω το νερό. Ο μηχανικός κύριος Ψαράκης της έχει δώσει σωστή γεωμετρία. Οι κατασκευαστές κ.κ. Μιχελάκης Αντώνιος απο τις Καλάθενες και Κορακάκης Νεκτάριος από το Σηρακάρι επιμελήθηκαν με θαυμάσια τεχνική τα τσιμεντώματα: κίονες, ιερό, τρούλος, φρύδια κ.λπ.
Βερυκάκης Δημήτριος

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα