Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

“Γιορτές ακρίβειας”

Έφτασε η εποχή του χρόνου που τα σπίτια, οι δρόμοι, τα καταστήματα γεμίζουν με φώτα και στολίδια, για να υποδεχτούν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Και μπορεί φέτος, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός να έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και πολλοί να σχεδιάζουν ήδη για το πώς θα περάσουν τις γιορτές -άλλωστε έτσι έρχονται πιο κοντά στο πνεύμα των γιορτινών ημερών το οποίο επηρεάζει και την ψυχοσύνθεσή τους- αυτό όμως, δεν αλλάζει την πραγματικότητα: Οι γιορτές τούτες, δεν παύουν να είναι “γιορτές ακρίβειας”, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να δημιουργεί “αναχώματα” απέναντι στις ανατιμήσεις πολλών βασικών προϊόντων, με μία σειρά από “καλάθια”.

Στο τραπέζι του αρμόδιου Yπουργείου Ανάπτυξης συζητείται, μετά το “καλάθι του νοικοκυριού” να εφαρμοστεί και το “εορταστικό καλάθι” αλλά και το “καλάθι των παιχνιδιών” για να ανακουφιστούν οι οικογένειες και να δοθεί χαρά στα παιδιά, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την επόμενη εβδομάδα.

Σαφώς και το πρόβλημα της ακρίβειας, δεν λύνεται έτσι. Η ενεργειακή κρίση, τα ακριβά τρόφιμα, τα υψηλά επιτόκια στα δάνεια, αδειάζουν συνεχώς τις τσέπες των πολιτών.
Και η κυβέρνηση το γνωρίζει, γι’ αυτό και το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης από το νέο έτος, εφόσον βρεθεί ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος, είναι ανοιχτό.
Ο καιρός περνά γρήγορα και το τι μέλλει γενέσθαι, σύντομα θα το ξέρουμε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα