Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ΤΩΡΑ…

Αυτή η ιστορία με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-έως την εκλογή του στη θέση αυτή-δεν πρόκειται να ξεπεραστεί χωρίς πραγματικό κόστος. Κόστος, που μπορεί να περιοριστεί σε πρόσωπα, να ακουμπήσει πολιτικές παρατάξεις, ή να ταλαιπωρήσει ολόκληρη τη χώρα, ανάλογα με τους χειρισμούς, που θα γίνουν.
Αυτοί, ακριβώς οι χειρισμοί που χρεώνονται-αναγκαστικά και αποκλειστικά-καταρχήν στον Πρωθυπουργό, δεν έχουν μεγάλα περιθώρια πολιτικών ελιγμών και το κυριότερο επείγουν χρονικά.
Στην ουσία, εκείνο που έγινε με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη ήταν, να καταλυθεί το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα και μάλιστα από τον φύση και θέση προστάτη του. Δηλαδή τον εκλεγμένο δημοκρατικά Πρωθυπουργό της χώρας.
Παράλληλα εκείνο που επιπλέον έγινε, είναι να καταλυθεί το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, σε φάση ανάπτυξης μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας. Στη φάση, δηλαδή, της εκλογής αρχηγού από τον Ελληνικό λαό, σε αντίπαλο προς την Κυβέρνηση πολιτικό κόμμα.
Εκείνο που έγινε τέλος, είναι τη συγκεκριμένη παρακολούθηση, να την κάνει η ΕΥΠ. Δηλαδή, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που μεταξύ των άλλων έχει, ως στόχο, την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτικού μας Συστήματος και συνεπώς συνολικά του πολιτικού προσωπικού, από τέτοιου είδους δράσεις. Να την κάνει, με την υπηρεσιακή ευθύνη του αρχηγού της. Ενός αρχηγού, προσωπικής επιλογής του κ. Μητσοτάκη και επιλεγμένου με νομοθετική παρέμβαση, για παράκαμψη των ελλειμάτων που είχε, στα προβλεπόμενα σχετικά τυπικά προσόντα.
Άγνωστοι οι πραγματικοί λόγοι της παρακολούθησης και ίσως να μην αποκαλυφθούν ποτέ. Χωρίς να αποκλείεται κάποιου είδους ΄΄εξυπηρέτηση εξωτερικού παράγοντα᾽᾽, το πιθανότερο είναι, να πρόκειται για λόγους, που σχετίζονται με την προοπτική των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα. Κάτι, που σημαίνει προσαρμογή των επιλογών του Πρωθυπουργού, στην προοπτική νίκης του, στις επικείμενες εκλογές, με τρόπο πολιτικά ανέντιμο και δημοκρατικά απαράδεκτο.
Όλα δείχνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε ένα βρόμικο πολιτικό παιχνίδι και έχασε. Έχασε, αφού το παιχνίδι του αποκαλύφθηκε, κατά τρόπο που δεν μπορεί ούτε να αμφισβητηθεί, ούτε να παρακαμφθεί.
Συνεπώς εκείνο που απομένει είναι, πως θα καθαριστούν τα άπλυτα και από ποιους.
Στα δημοκρατικά καθεστώτα, όπου γης, όποιος παίζει αντιδημοκρατικά παιχνίδια παραιτείται, ή τον ΄΄παραιτούν’’. Τον ΄΄παραιτούν’’, πριν η πολιτική ηλιθιότητα, χρεωθεί στις παρατάξεις. Κυρίαρχα, όμως και στην περίπτωσή μας, πριν το πρόβλημα αναδειχθεί σε κεντρικό πρόβλημα της δημοκρατίας μας και της Ελλάδας.
Αυτή η ιστορία με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-έως την εκλογή του στη θέση αυτή-μπορεί όμως να προσφέρει και κάτι θετικό. Να προσφέρει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση, για τις σχέσεις των διαφόρων εξουσιών στην Ελλάδα, μεταξύ τους και στον τρόπο λειτουργίας τους.
Ειδικότερα σ’ ό,τι αφορά στην ΕΥΠ και στην ασφάλεια της χώρας, είναι ώρα και ανάγκη να συμφωνηθεί πολιτικά και να υλοποιηθεί στην πράξη, η ίδρυση ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, πέρα από τα σημερινά πολιτικά πλαίσια, που θα λειτουργεί και θα λογοδοτεί, κατά τα πρότυπα των αντίστοιχων οργάνων, στις προηγμένες δημοκρατικές χώρες, της Δύσης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  1. Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας επιβάλλεται να δημιουργηθεί και για την αντιμετώπιση των απειλών της Τουρκίας εις βάρος της χώρας μας!
    Οι τουρκικές απειλές θα λάβουν σύντομα “σάρκα και οστά”.
    Γι’αυτό να προσέχουμε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα