Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Επίσκεψη Γενικής Διευθύντριας των Ινστιτούτων Goethe Ν.Α. Ευρώπης στα Χανιά 

Tη Γενική Διευθύντρια των Ινστιτούτων Goethe στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και του Ινστιτούτου Goethe στην Αθήνα, Angela Kaya, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Την κυρία Kaya συνόδευσε η επίτιμη πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη, Αργυρώ Γαναδάκη, ενώ από την πλευρά του Δήμου Χανίων, παρούσα ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Η κυρία Kaya στην πρώτη επίσκεψή της στο Δημαρχείο Χανίων ενημέρωσε τον κ. Σημανδηράκη για τη δραστηριότητα των Ινστιτούτων Goethe στη Ν.Α. Ευρώπη αλλά και την ακτίνα δραστηριοποίησης τους, με παραρτήματα στην Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Κύπρο.
Ο Δήμαρχος Χανίων, καλωσορίζοντας την κυρία Kaya αλλά και την κυρία Γαναδάκη, τόνισε την καλή συνεργασία, που υπάρχει μεταξύ Δήμου Χανίων και του παραρτήματος Goethe στα Χανιά αλλά και τις κοινές προσπάθειες για την προαγωγή του πολιτισμού.
Μάλιστα με πρόταση του κ. Σημανδηράκη οι δυο πλευρές θα εξετάσουν την ενδεχόμενη φιλοξενία γκρουπ φοιτητών από τη Γερμανία, στην Κατασκήνωση Καλαθά του Δήμου Χανίων με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στην κα. Kaya τη γερμανική έκδοση του καταλόγου της έκθεσης «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση Καλλιτεχνικοί θησαυροί από τη συλλογή Κρασάκη».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα