Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Επαφές Ευάγγελου Βενιζέλου

Στις Η.Π.Α. βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκτός  από τη συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, θα συναντηθεί την Παρασκευή και με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου.
Με τον κ. Κέρι θα συζητήσει θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
ΣτηΝ αυριανή συνάντησή του με τον κ. Λιου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Λιου είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα νέα περιοδεία στην Ευρώπη, επισκεπτόμενος τρεις χώρες (Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία), προκειμένου να συζητήσει τις οικονομικές προοπτικές με τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Αναλυτές στις Η.Π.Α. επισημαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τη “διαφορετική προσέγγιση” μεταξύ Ουάσικτον και Βερολίνου για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Λιου, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είχε δηλώσει ότι «η σύμπλευση με την Ευρώπη εξακολουθεί να είναι στην κορυφή της ατζέντας μου, καθώς η απασχόληση και η ανάπτυξη στις Η.Π.Α. είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στην Ευρώπη».
Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι, με βάση αυτά τα δεδομένα και λόγω της ελληνικής Προεδρίας, η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών των Η.Π.Α. κρίνεται ως “ιδιαίτερα σημαντική” στην “παρούσα χρονική συγκυρία”.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στο Κογκρέσο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Δημοκρατικό Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικανό Εντ Ρόις.
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης (think tanks), καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα