Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Εν Χανίοις και μη

• ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ;: Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά και τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων. Απόλυτα σωστές οι αλλαγές στον ποινικό κώδικο. Τι δεν άλλαξε πάλι; Οι ποινές για τους δράστες τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι, καθένας που αποφασίζει να διασχίσει ένα κεντρικό δρόμο των Χανίων με μεγάλη ταχύτητα για να πουλάει “μούρη”, μπορεί να συνεχίσει να παρασέρνει πεζούς, να πιπιλάνε οι δικηγόροι του την καραμέλα της «κακιάς ώρας» κι αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος, σαν να μην υπήρξε ποτέ δολοφόνος της ασφάλτου.

• ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: “Σπίτι” της εθνικής μπάσκετ το Ηράκλειο, “σπίτι” και της εθνικής χάντμπολ. Όταν με το καλό ολοκληρωθούν και τα έργα στο Παγκρήτιο, θα γίνει και “σπίτι” της εθνικής ποδοσφαίρου. Αλλά ας μην γκρινιάζουμε (μην μας πει και κομπλεξικούς πάλι ο κ. Αυγενάκης). Βλέπετε τα Χανιά είμαστε το σπίτι του “ΝΑΤΟ”…

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Μεγάλο ενδιαφέρον για το Chaniartoon το οποίο κατοχυρώνεται πλέον ως ένα από τα πλέον αξιόλογα φεστιβάλ για τον κόσμο των κόμικ και των γραφικών τεχνών γενικότερα. Ως τέτοιο λοιπόν, τραβάει το ενδιαφέρον επισκεπτών κι από την υπόλοιπη Ελλάδα. Επισκεπτών που όμως μέσα σε διάστημα ενός μήνα, βλέπουν να γίνονται τρεις παρεμφερείς διοργανώσεις στη χώρα μας. 10-12 Σεπτεμβρίου είχαμε το Comicdom Con στην Αθήνα ενώ από τις 22 έως τις 26 Σεπτέμβρη “τρέχει” και το Animasyros. Οι διοργανωτές των τριών φεστιβάλ μόνο κέρδος θα έχουν αν συνεννοηθούν μεταξύ τους τις επόμενες χρονιές για καλύτερο προγραμματισμό.

• ΟΙ… ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ: Παράπονα από αναγνώστες μας για εκδηλώσεις του Δήμου στις οποίες πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά και μόνο κράτηση για να τις παρακολουθήσουν. «Θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για μικρό αριθμό θέσεων ο οποίος θα διατίθεται για όσους δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες» σχολιάζει αναγνώστριά μας. Κι άδικο δεν έχει.

 

 

 

Στο 14ο επεισόδιο, Παρασκευάς Περάκης και Ελένη Φουντουλάκη, μιλούν με δημιουργούς που συμμετέχουν στο Chaniartoon

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα