Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Δυναμική πρεμιέρα για το 9ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Πνευματικό Κέντρο

Για φεστιβάλ που εδραιώνεται συνεχώς και έχει όλες τις προοπτικές για γίνει “θεσμός” έγινε λόγος στην πρεμιέρα του 9ου Chania Film Festival.

Ο Μαθιός Φραντζεσκάκης με τον Βασίλη Βασιλικό

Ανάμεσα στις τιμώμενες προσωπικότητες ο κορυφαίος συγγραφέας και βουλευτής πλέον κ. Βασίλης Βασιλικός που αναφερόμενος στο φεστιβάλ επισήμανε πως: «είναι πολύ σημαντικό και μακάρι να υπήρχε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, υπάρχει μια άλλη αντίληψη και αυτό είναι πολύ θετικό».
Ο κ. Βασιλικός είχε την ευκαιρία να δει την ψηφιοποιημένη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου έκδοση του “Ζ”.
Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε στη συνολική παρουσία της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης όλο το χρόνο, στους δεκάδες εθελοντές που συνδράμουν στο έργο του φεστιβάλ αλλά και στις δουλειές των μαθητών στα σχολεία «με πρωτόλειες και εξαιρετικές μικρές ταινίες μεσα από τις οποίες βγάζουν την αλήθεια τους».
Στη δική του τοποθέτηση ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης δήλωσε τη χαρά του για τη δυναμική επιστροφή του φεστιβάλ, τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του στο εκπαιδευτικό κομμάτι αλλά και τη γενικότερη παρουσία του σε πανελλήνιο επίπεδο.

Το σημερινό πρόγραμμα ταινιών

Παρασκευή 22/10
Ζώνη 18:15 – 20:00
Προβολή της μικρού μήκους ταινίας “Ξετυλίγοντας το Κουβάρι” και της κοινής εκπαιδευτικής δράσης του Δημοτικού Σχολείου Παζινού και του Δημοτικού Σχολείου Δερύνειας Β’ Κύπρου

Ζώνη 20:15 – 22:00
Limit
Daniel ‘16

Ζώνη 22:15-24:00
Η Παραλία
Το Κορίτσι που δεν Μπορούσε να Κοιμηθεί
Το Βάζο
Παρόντες

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα