Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Δημήτρη Κ. Τυραϊδή: «Του έρωτα αναστεναγμοί»

Γεννημένος για την αγάπη, σ’ όλη την πλατιά της έννοια, ο αξιόλογος και αξιοτίμητος Δημήτρης Τυραϊδής, μας προσφέρει τακτικά τα όμορφα αυτά χτυποκάρδια και μας κάνει συνταξιδιώτες του. Γιατί έχει τούτο το χάρισμα όχι μόνο να σε συναρπάζει, να σε συνεγείρει, αλλά και να σε μαγνητίζει σε σημείο που να παραδίνεσαι στην αγκαλιά του φτερωτού της αγάπης Ορφέα. Μεθάς με το νέκταρ της αγάπης και μαζί του ψιθυρίζεις:
«Στης μοναξιάς την έρημο το βλέπω να προβαίνει
σαν ήλιος και φωτίζεται η μαύρη μου ζωή.
Και μες στον πρώτο ύπνο μου θαρρώ πως κατεβαίνει
ανάλαφρο από τον ουρανό
κι έρχεται να με βρει».
Οραμα μιας αόρατης αγάπης, μα που παίρνει σάρκα και οστά και διαχέει την ύπαρξη και τη μετουσιώνει «εις σάρκαν μίαν». Γινόμαστε σύζυγοι και ομόζυγοι, συμνέοντες και συμπορευόμενοι.
Ο γλυκύτερος ζυγός είναι αυτός της αγάπης, και ο δόκιμος συγγραφέας Δημήτρης Τυραϊδής είναι ό,τι καλύτερος συμπορευτής και “σύζυγος”. Στα πολύχρονα βαδίσματά μας στη ζωή διέγνωσα μια κρυφή δροσοπηγή αγάπης και έτσι συμβαίνει, και έτσι πορεύεται, κάτι που αξιολογούμε και ευφήμως καταθέτουμε.
Αγαπά τη φύση και πάντα τα εν αυτή και συνομιλεί μαζί τους. Ξέρει καλά να συνεννοείται μαζί τους και να διδάσκεται πολλά απ’ αυτά. Και είναι οι καλύτεροι πανεπιστημιακοί διδάσκαλοι, φτάνει να κατέχεις το κατάλληλο αφτί όπως ο Τυραϊδής. Εμείς, “κωφάλαλοι”, τα προσπερνάμε. Εκείνος στέκει και μιλά στο καθένα ξεχωριστά.
Οι αναστεναγμοί του δεν είναι από κάποια απελπισία, είναι από αγάπη και μόνο. Εχει κι αυτή τους στεναγμούς της μ’ αυτοί είναι σωστό ουράνιο άρωμα που σκορπούν ζωή και αγαλλίαση. Γι’ αυτό ο Δημήτρης είναι πάντα νέος και νεοποιεί κι εμάς, γι’ αυτό και τον ευχαριστούμε. Δεν περνά απαρατήρητος από τη ζωή μας και διαβάζοντάς τον ζούμε μια μουσική αρμονία στα σωθικά μας. Εχει την εξαίρετη επιτυχία να διαχέεται μέσα μας και να συνυπογράφουμε όλες τις διακρίσεις του, τους επαίνους και τα πολυάριθμα βραβεία του.
Χαίρομε και εγκαυχόμαστε γιατί και ημείς και ο τόπος κοσμούμεθα από τέτοιους της ζωής και της αγάπης τροβαδούρους και πάντα αναμένομε να δρέπομε τους γλυκείς και εύκαρπους καρπούς των στοχασμών του. Ηδη έχει προς έκδοση και άλλα ποιήματα που μαζί με τα συγχαρητήριά μας εκφράζομε τον θαυμασμό και τις ευχαριστίες μας. Πάντα άξιος και πάντα εύκαρπος και πολύκαρπος.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες