24.4 C
Chania
Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025

Αποκλεισμός της Ιντεπεντιέντε από το Copa Sudamericana λόγω επεισοδίων

Η CONMEBOL (Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Νοτίου Αμερικής) απέκλεισε την Ιντεπεντιέντε από το Copa Sudamericana, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις 20 Αυγούστου στο στάδιο «Λιμπερταδόρες ντε Αμέρικα» του Μπουένος Άιρες, στον επαναληπτικό της φάσης των «16» με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε.

Η αναμέτρηση διεκόπη λόγω έλλειψης ασφάλειας, με τραυματισμούς φιλάθλων και αρκετές συλλήψεις. Σύμφωνα με τις αναφορές, οπαδοί της ομάδας από τη Χιλή πέταξαν αντικείμενα, με τους Αργεντινούς να εισβάλλουν στη θύρα των φιλοξενούμενων και να τους επιτίθενται. Ένας Χιλιανός οπαδός μάλιστα πήδηξε από το πάνω διάζωμα για να γλιτώσει.

Η CONMEBOL αποφάσισε την πρόκριση της Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Αλιάνσα Λίμα του Περού. Παράλληλα, επέβαλε πρόστιμα ύψους 250.000 δολαρίων στην Ιντεπεντιέντε και 270.000 δολαρίων στην Ουνιβερσιδάδ, ενώ και οι δύο ομάδες θα δώσουν επτά εντός έδρας αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και επτά εκτός έδρας αγώνες χωρίς τη στήριξη των οπαδών τους.

Τα σοκαριστικά στιγμιότυπα βίας καταδικάστηκαν τόσο από τις κυβερνήσεις Αργεντινής και Χιλής όσο και από τις ποδοσφαιρικές αρχές. Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, είχε δηλώσει μία μέρα μετά ότι αναμένει «παραδειγματικές ποινές».

Όταν διεκόπη το ματς, το σκορ ήταν 1-1, αποτέλεσμα που ούτως ή άλλως, ευνοούσε την Ουνιβερσιδάδ, που είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα