Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι αντοχές εξαντλούνται

Υπ’ αριθμόν 1 “εχθρός” η ακρίβεια, πλέον, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς βλέπουν καθημερινά τους προϋπολογισμούς τους να βγαίνουν εκτός προγραμματισμού, αδυνατώντας ακόμη και να ανταποκριθούν σε βασικές τους υποχρεώσεις και ανάγκες.

Σε συνδυασμό με τις συνέπειες της πανδημίας, είναι γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον, με την κοινωνία και την αγορά να… βασανίζονται.

Και μπορεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προσπαθεί να ανακουφίσει την όλη κατάσταση με τα μέτρα που κατά καιρούς εξαγγέλλει για αντιμετώπιση των συνεπειών τόσο της ενεργειακής κρίσης όσο και γενικότερα των ανατιμήσεων, τα τρόφιμα και βασικά αγαθά, όμως ο συνεχιζόμενος υψηλός πληθωρισμός, δεν βοηθά και τόσο στην απόδοσή τους.

Από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε η ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση έχει στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με περισσότερα από 4,2 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αφορούσε στην επιδότηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα στήριξης 1,12 δισ. ευρώ που αφορούσαν σε επιδοτήσεις σε καύσιμα, ειδική επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, έκτακτο επίδομα σε οικονομικά ασθενέστερους.

Ας ελπίσουμε σύντομα τα πράγματα να αλλάξουν, γιατί και τα οικονομικά αποθέματα του κράτους λιγοστεύουν, αλλά και οι αντοχές της κοινωνίας εξαντλούνται.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα