Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορωνοϊός 2022

Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του καθυστερούν στη χώρα μας. Πηγές της Ελληνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, αιτιολογούν την στασιμότητα που παρατηρείται τελευταία στο ότι η Ελλάδα δεν έχει προσεγγίσει ένα ασφαλές σημείο εμβολιαστικής κάλυψης (άνω του 70% σε όλες τις ηλικίες), με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή κάποια χαλάρωση. Προσθέτουν δε πως οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα έστελνε λάθος μήνυμα.

Για τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας (μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων), τον κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, η καθυστέρηση στην αποκλιμάκωση των περιορισμών, οφείλεται κυρίως στους ηλικιωμένους: «Δυστυχώς για αρκετό καιρό, και όσο ανθίστανται του συστηματικού και αναμνηστικού εμβολιασμού οι ηλικιωμένοι, δεν προβλέπεται η μείωση της θνητότητας -όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε άλλες χώρες».

Οπως μάλιστα τονίζει ο κ. καθηγητής, μέχρι σήμερα και παρά τις εκκλήσεις και επισημάνσεις των επιστημόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού, υπάρχουν 300.000 πολίτες 60+ που παραμένουν ανεμβολίαστοι! Πιο συγκεκριμένα, το 70% των θανάτων στις ΜΕΘ (φωτ.) αφορά ανεμβολίαστα ή μερικώς εμβολιασμένα άτομα άνω των 70 ετών. Κάτι που ζούμε εμφανώς και στα Χανιά με τα αθρόα κρούσματα και τους νεκρούς γύρω μας…

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα