Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Συνεργασία για στήριξη απόρων

Σε συνεργασία για την ενίσχυση απόρων συμπολιτών προχωρούν ο Δήμος Χανίων με την τοπική Εκκλησία. Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως τη λειτουργία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο με την παροχή τροφίμων σε δικαιούχους.
Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, εν όψει των εορτών θα διατεθεί στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου θα διατεθεί το ποσό των 5.000 €, ενώ με το ποσό των 1.000 € θα ενισχυθούν ο Ιερός  Καθεδρικός Ναός των Εισοδίων, ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου, ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας, ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Σούδας. Επίσης, 2.000 € θα διατεθούν προς τα Συσσίτια της Σπλάντζιας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Τη Δευτέρα πρόκειται να λειτουργήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Χανίων.
«Αφού οριστικοποιήσαμε τους δικαιούχους τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην παροχή τροφίμων όπως έχουμε αποφασίσει», τόνισε.
Ερωτηθείς γιατί η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου αφού δεν ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του, ο δήμαρχος Χανίων υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για εγκαίνια αλλά για Αγιασμό της δομής. Επίσης ανέφερε ότι «αυτό έγινε συνειδητά, για να πεισθεί ο κόσμος ότι επίκειται το άνοιγμα. Λόγω του Αγιασμού προκλήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κόσμου, ενώ μετά τον Αγιασμό ήρθαν πολλές καινούριες αιτήσεις δικαιούχωνι».
Αναφορικά με την ενίσχυση της δράσης του ´Κοινωνικού Παντοπωλείου´ και της κάλυψης των λειτουργικών της δαπανών ο κ. Σκουλάκης γνωστοποίησε ότι εξετάζεται η δημιουργία εταιρικού σχήματος με την Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να υπάρξει ένταξη σε συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας.

ΥΠΝΩΤΗΡΙΟ     
Στην ίδια κατεύθυνση συνεργασίας Δήμου Χανίων και Ιεράς Μητρόπολης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, κινείται και το εγχείρημα της ίδρυσης και λειτουργίας Υπνωτηρίου, στον χώρο του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων.
«Εν όψει του Πάσχα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟΚΟΙΠΠ) και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ) θα κινητοποιηθούν ακόμη και με δικούς τους πόρους, προκειμένου να συμπορευτούμε με την τοπική Εκκλησία για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας», κατέληξε ο δήμαρχος Χανίων.
Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε τον Δήμο Χανίων για την ενεργή στήριξή του, κάνοντας λόγο για πραγματοποίηση μιας παλιάς του επιθυμίας.
«Η συνεργασία λύνει πολλές δυσκολίες, πρέπει να είμαστε και να νιώθουμε ενωμένοι Όταν υπάρχει συνεργασία και η τοπική κοινωνία είναι ζωντανή, τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα», τόνισε ο κ. Δαμασκηνός.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ.Κ.Α., Δαμασκηνός Λιονάκης, η αντιδήμαρχος αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χ. Χατζηδάκη, η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων , Χ. Χαριτάκη, και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων  Ν. Αγγελάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα