Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Ευρωβουλευτές πολλών ταχυτήτων

Πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές. Τα ψηφοδέλτια των κοµµάτων καταρτίστηκαν από υποψηφίους κατ’ επιλογήν µε σχετική αναγνωρισιµότητα και οι ψηφοφόροι θα αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο µε σταυρό προτίµησης και όχι µε λίστα.
Η ψηφοφορία θα γίνει στα κατά τόπους εκλογικά τµήµατα ή µε το σύστηµα της για πρώτη φορά εφαρµοζόµενης στη χώρα µας επιστολικής ψήφου.
Οι αποφάσεις των αξιωµατούχων των Βρυξελλών ρυθµίζουν θέµατα εξουσίας των 27 κρατών – µελών, οι λαοί των οποίων σε πολλές περιπτώσεις εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τις ασκούµενες πολιτικές, αλλά µαταίως γιατί δεν καταφέρνουν να βρεθεί διέξοδος σε εναλλακτικές πρακτικές αντιµετώπισης γενικών πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος προβληµάτων.
Μετά τις Ευρωεκλογές αναµένεται να υπάρξουν ανακατατάξεις στα ευρωπαϊκά αξιώµατα µε νέα πρόσωπα, που θα κληθούν να χαράξουν διαφορετική απ’ τη σηµερινή ευρωπαϊκή πολιτική. Και τούτο, διότι αµφισβητούνται µερικοί απ’ τους σηµερινούς αξιωµατούχους, των οποίων η αποτυχία έχει γίνει θορυβώδης και δεν µπορεί ν’ αποστερηθεί όσο κι αν έγινε προσπάθεια, να εµφανισθεί εικόνα αθωωτικής µορφής.
Παρασκηνιακά παιχνίδια γίνονται από τώρα µε τους ισχυρούς, να προωθούν µε όλες τις δυνάµεις τους δικούς τους. Η Φον ντερ Λάϊεν διεκδικεί και δεύτερη θητεία, αλλά τα προβλήµατα, που βαραίνουν τους αντικαταστάτες της, πιστεύεται ότι δεν θα την διευκολύνουν.
Ο Ντράγκι, ο “σούπερ Μάριο” 77 ετών, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής της ΕΚΤ εκλήθη να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά δρώµενα της Κοµισιόν, να εργασθεί για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην πράσινη Οικονοµία και για την απόκτηση νέων τεχνολογιών, συνεργαζόµενος επ’ αυτού µε τους υπουργούς Οικ/κων των κρατών µελών της Ε.Ε. ∆εν θα είναι η πρώτη φορά, που θυµούνται αυτόν τον άνθρωπο, να καλύψει κάποιο κενό.
Το συνηθίζει η ευρωπαϊκή ελίτ, οι ηγέτες της στις Βρυξέλλες ν’ αποφασίζουν πίσω από κλειστές πόρτες για διάφορα ζητήµατα και να επιφέρουν εκ νέου ταξινοµήσεις στο ευρωπαϊκό κατεστηµένο.
Επιδιωκόµενος στόχος των εκλεγµένων ευρωβουλευτών είναι, εκτός από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα, που υποχρεούνται να έχουν, για την οποίαν αµοίβονται πλουσιοπάροχα, εκτός των επιδοµάτων, να χρηµατοδοτούνται και από εταιρείες ιδιωτικών συµφερόντων για τις οποίες διεξάγουν κοινοβουλευτική δραστηριότητα.
Περιορίζονται σ’ αυτόν τον τοµέα σκανδαλωδώς, που επιφέρει σύγκρουση συµφερόντων, καθ’ όσον για τους ευρωβουλευτές δεν απαγορεύονται οι αµοιβόµενες δευτερεύουσες θέσεις εργασίας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα